Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Rohanás

2009.12.09. 17:45 Greenpeace

Ma van a konferencia ötödik napja… Már több mint egy hete itt vagyok, Koppenhágában és hát elég gyorsan eltelt idáig. Nagyon kemények a napok, minden reggel 6:00 körül kelünk, már 7:30-kor Greenpeace-es koordinációs megbeszélés van, 8:45-től pedig Greenpeace regionális (nekem EU-s) megbeszélés. Utána rohanás a Bella Centerbe és aztán tárgyalások hada egészen estig. Már lóg a nyelvem. De az adrenalin és a hit, hogy valami jó fog történni a következő héten, persze éltet.

Érdekes, hogy eddig úgy tűnik, nem történt túl nagy előrelépés a tárgyalások összességét tekintve. Ezt úgy értem, hogy az országok például még mindig nem tudtak megegyezni a kibocsátás-csökkentési százalékokról, ami ugye az egyik legfontosabb kérdés a 2012 utáni időszakkal kapcsolatban. A ma véget érő EU-s csúcstalálkozó Brüsszelben persze megtörhetné a jeget, hiszen ha az EU a feltételes 30%-ot feltétel nélkül bevállalná, ez elindíthatna egy pozitív hullámot a többi fejlett országban is.
 

 

A fejlődőket támogató klímafinanszírozás ugyancsak egy nyitott kérdés maradt egyelőre. A fejlett világ egyre többet beszél a rövid-távú, 2012 előttre vonatkozó gyors segélyről, ami egyrészről jó, másrészről viszont elvonja a figyelmet az igazán fontos, hosszú távú finanszírozásról, amelynek segítségével 2012 és 2020 között tudnák a fejlődők kibocsátásaikat csökkenteni.

 

Ami biztos: a Kiotói Jegyzőkönyvnek folytatódnia kell 2012 után is. Természetesen nem lenne teljesen független az új megállapodástól, de nem halhat meg. Még egy jó ideig nem. Egyébként hallottam olyan pletykákat is, hogy ha itt nem sikerül az országoknak egyezségre jutniuk, akkor kora tavasszal elképzelhető lesz egy rendkívüli COP16. Hát majd meglátjuk


Szólj hozzá!

Címkék: klíma aktivizmus nemzetközi koppenhága

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr111778641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása