Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Megvesztegetjük a delegáltakat

2009.12.11. 17:47 Greenpeace

Hétfő óta működik a "Metróállomás Kávézó", a Greenpeace talán legdirektebb és egyben legbarátságosabb akciója. Minden hajnalban kimegyünk a konferencia-központ bejáratához, és kávéval kínáljuk az érkező delegáltakat, akik közül sokan metróval érkeznek. Kikérdezzük őket, és meghívjuk a Klímamentő Állomás aznapi programjaira.

A konferencia bejárata és a metróállomás között csupán 50 méternyi hely van, és az első héten rengetegen próbálták ezen a kis távolságon megszólítani az itt átrohanó delegáltakat: klímaszkeptikus összeesküvéselmélet-hívők, vegetáriánusok és vegák és persze különböző hozzánk hasonló követeléseket kommunikáló civil szervezetek tartanak párhuzamosan demonstrációt ezen az icipici helyen. A Friends of the Earth még fürdöruhás demonstrációt is tartott, emlékeztetve a klímaváltozás lehetséges következményeire (honnan is ismerős ez?).

Egy szimpla szórólaposztogatásnál vagy jelszavak skandálásánál tehát többre volt szükség ahhoz, hogy ebben a zajban a mi üzenetünk jusson el a delegáltakhoz. A Greenpeace-kávézó egy átalakított riksa, melyben a kávét tartalmazó óriás termosz és egyéb kellékek (poharak, tej) foglal helyet. A trükk az, hogy amíg a kávé töltésével, cukorral és tejjel babrálunk, bőven jut idő beszélgetést kezdeményezni, megtudni, melyik országot képviseli az illető, és mi a véleményük az elmúlt napok fejleményeiről (például a tárgyalások előre-nem-haladásáról).

És sorra jönnek a pozitív visszajelzések is, a delegáltak már ismerősként jönnek oda hozzánk, tisztában vannak a Greenpeace követeléseivel, és rengetegen látogatnak el a Klímamentő Állomásra is, ahol már profi kampányosokkal és sajtósokkal találkozhatnak. És még egy apró eredmény: a közeg is gyakran vendégünk volt, ma például egy Greenpeace-aktivista dán rendőrrel beszélgettem! Remélhetőleg az ilyen apró gesztusok hozzájárulnak majd a szombati nagy demonstráció erőszakmentességéhez is.


Szólj hozzá!

Címkék: klíma aktivizmus nemzetközi koppenhága jó dolgok

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr181778646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása