Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Tízezrek a klímáért

2009.12.13. 17:51 Greenpeace

Hatalmas felvonulásnak lehettünk tanúi szombaton, hiszen a klíma megmentéséért rendezett megmozduláson résztvevők száma – a nagy hideg ellenére - egyes források szerint elérte a százezret is. A Greenpeace aktivisták egész héten keményen dolgoztak azon, hogy emlékezetesé tegyék az eseményt. Százával készültek a transzparensek a koppenhágai kikötőben, az önkéntesek első számú főhadiszállásán.
 
 
 
 
 
 
 

A munka eredményeként a nagy napon senki nem nézhetett úgy körbe a tömegben, hogy ne a Greenpeace sárga-fekete transzparenseit látta volna maga körül mindenütt.

"Bla Bla Bla. Cselekedj azonnal!", "Nincs B bolygónk", "A politikán változtass, ne a klímán!" - hirdették a transzparensek. A német aktivisták kreativitását dicséri az életnagyságú marionettfigurák által prezentált bemutató, amiben láthattuk, hogy hogyan mozgatják bábként a világ vezető politikusait a tőkeerős olajcégek. Méretével pedig minden más látványosság fölé emelkedett az a szomorú, óriás hóember, amit a tömeg fölött lebegtetve vittünk a városon keresztül, emlékeztetve az embereket a globális felmelegedés tényére.
 
 
 
 
 

Csordás Vanda, Bánfi Dávid és Vadas Gergő önkénteseink a békés demonstráción.

Minden aktivistát újult erővel töltött fel a megmozdulás, hiszen sokan vagyunk itt, akiknek ez volt az első igazi lehetősége arra, hogy hallassa a hangját a klíma megmentéséért. Felemelő élmény, amikor tízezrek a világ minden részéről együtt mozdulnak meg egy jó célért. A dán rendőrség elvárása az erőszakmentesség volt, amit egy kis számú agresszív csoporton kívül minden résztvevő betartott.
 
 
 
A helyi lakosok részéről csak pozitív reakciókat láthattunk. Az épületekből, - amiket a felvonulás érintett - mindenütt vidám arcok és támogató transzparensek köszöntek vissza. És ekkor még nem beszéltünk a város hivatalos arcáról, ami ugyancsak a klímamentés lázában ég, valamennyi hirdetőfelületen a Hoppenhagen felirat virít, ami az angol hope – azaz remény – és a város nevének sajátos kombinációja.
 
 
 
 
 
 
 

Ugyanakkor érezhetően változik a hangulat a Greenpeace aktivisták körében, mindenki tisztában van vele, hogy a jövőhéten érkeznek meg Dániába a világ vezető politikusai, és nekünk mindent el kell követnünk azért, hogy a Földünk számára legkedvezőbb döntéseket hozzák meg a konferencia végén.

Sajnos ma az első magyar csapat elhagyta a tábort - bár az új aktivisták is megérkeztek – , nagy űrt hagytak maguk után, hiszen az itt maradtak már most emlegetik őket.

Szólj hozzá!

Címkék: klíma aktivizmus nemzetközi koppenhága

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr501778652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása