Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Még mindig lehet cselekedni

2009.12.18. 18:02 Greenpeace

Tegnap megérkeztek a miniszterelnökök és államfők. A repülőtér és a Bella Center közötti útvonalon a szirénázó küldöttségeket jobbról-balról nagy sárga bannerek fogadták. Az autópálya kerítésén és az úton magyar és más nemzetiségű aktivisták a világ vezetőit cselekvésre szólították fel.
 
 
 
 

 

 
 
A transzparenseken a szokásos szöveg állt: „a politikus beszél, a vezető cselekszik”. Bár a tárgyalások előkészítő szakasza megrekedt, de ha az üzenet eljut az állam- és kormányfőkhöz, akkor ők még mindig megköthetik az egyezséget. Érdekes, hogy az akció alatt a rendőrök az egyforma bannereket tartó aktivisták közül teljesen ötletszerűen választották ki, hogy kiket visznek be, és kiket nem. Akiket kiválasztottak, azok egy nagy szirénázó kék buszban távoztak a helyszínről, majd éjjel kettőig élvezték a karhatalom vendégszeretetét. Ez alatt kis vasketreceket kell érteni, amikben négy aktivista ücsörgött, persze ágy, szék és hasonlók nélkül. A pikáns részletekről az akcióban részt vevő Gergőtől fogunk olvasni.
 
 
 
 
 

Közben egy Bella Center környékén álló (és az oda tartó magasan vezetett metróból jól látható) irodaház üvegfalára is másztak aktivisták az eddigi legnagyobb bannerrel a zsákjukban. Őket azonban a külső liften utolérték a rendőrök, és a bannert így nem is tudták kibontani. Ezután jó sokáig közvetítette élőben a dán tévé azt, hogy a fenn maradt három aktivistát hogyan próbálják leszedni egy kosaras emelő segítségével. Ennek ellenére sikeres volt az akció: a német, Dél-Afrikai, kínai, spanyol és libanoni delegáció mindenképpen láthatta az üzenetet. Még a dán királynő ebédjére is bejutott két eseménynek megfelelően öltözött bannerrel felszerelkezett Greenpeace-aktivista.
 
 
 
 
 

Obama reggel tízkor érkezett a Bella Centerbe, ahol az előzetes tervek szerint mindössze kilenc órát tölt, és igencsak sűrű programja lesz: gyakorlatilag rajta és Kínán múlik a kéthetes konferencia sikere. A fejlődő országok (és legfőképpen India) csak egy nagyvonalú ajánlat esetén mennek bele egy jogilag kötelező érvényű megállapodásba. Közben az egész város teljesen felfordult. A dán kormánynak otthont adó Slotsholmen teljes környékét lezárták, a Bella Center közelében nemhogy fényképezni, de csúnyán nézni sem lehet anélkül, hogy igazoltatnának.

Szólj hozzá!

Címkék: klíma rendőrök aktivizmus nemzetközi koppenhága

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr501778676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása