Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Egy jó kínai példa

2010.05.06. 08:44 Zöld_Dani

Nem tudom, hogy van-e még másik példa arra, hogy Kína valamit ökológiai szempontból (vagy demokratikus, vagy szociális szempontokból) jól csinál, de egyet tudok.

Azt mondták, hogy márpedig náluk csak az forgalmazhat mobiltelefont, aki megoldja, hogy usb dugóval lehessen tölteni.

És láss csodát, ott nem az van, hogy minden gyártó más dugót használ, és esetleg az egyes gyártók is mást-mást az egyes modelljeikhez, hanem mindegyik képes volt erre a nagy mutatványra. Sokkal kevesebb töltő kerül így a kukába, és az embereknek is ezerszer kényelmesebb.

Ha olvassa ezt valaki okos, mondja már meg, hogy nálunk, mondjuk uniós szinten ez miért nem lehetséges?

Amúgy meg napelemes töltő rulez!


2 komment

Címkék: technológia megújulók jó dolgok

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr391977815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LittleWildGuy 2010.05.09. 14:39:55

A legtöbb új (elsősorban okos)telefon már itt is microUSB-n keresztül tölthető. Ha jól emlékszem az EU-ban 2012 jan 1.-től már csak ilyen módszerrel tölthető mobilokat lehet forgalmazni.

Zöld_Dani 2010.05.12. 13:34:58

Remélem úgy van ahogy mondod. Nekem mindenesetre a friss, középkategóriás nokia telefonomhoz (ami elvileg egy aránylag zöld cég) klön van töltő és usb lyuk, és az usb-vel nem lehet tölteni.
süti beállítások módosítása