Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Anekdota az ingerküszöbünkről

2010.06.02. 08:00 Zöld_Dani

Karátson Gábor író, festőművész, az egykori (Droppa előtti) Duna kör elnöke, majd a Védegylet, Duna Charta elnöke, mondta egyszer:

Amikor először meghallottam, hogy az ózonpajzs vékonyodása miatt nem lehet kimenni délben a napra, akkor egészen biztos voltam benne: most fog kitörni az ökológiai forradalom. Egészen biztos voltam benne.


3 komment

Címkék: anekdota semmi különös

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr962047064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FEszter 2010.06.02. 14:26:49

Aztán sajnos mégsem. De szerintem most már látszik: ez lassú folyamat lesz, nem számíthatunk forradalomra, vagy csak ha már túl késő lesz. A legtöbb ember csak akkor kap majd észbe, a saját bőrén, vagy legalábbis közvetlen környezetében érzi a klímaváltozást. Bőrrák, árvízkárosultak, asztma, ételmérgezés... Az, hogy mondjuk büdös van a városban, nem elég; az autó annál kényelmesebb.

boldogember 2010.06.02. 15:23:52

Valaki azt magyarázta, hogy egy mittudoménmilyen kutatás szerint a napozó felső osztályok akkor kezdtek érdeklődni az éghajlatváltozás miatt, amikor kezdtek leégni a napon :-)
Nem tudom milyen felmérés volt ez és hogy mennyit ér, de aranyos.

rézkalapács 2010.06.06. 23:33:42

Azt is ő írta valahol, amikor Ausztria anyagilag támogatni akarta a Bős-Nagymarosi dunaszauruszt, hogy "Már épp kezdtem nekik megbocsátani az Aradi 13-at"
:-)))
süti beállítások módosítása