Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Zöld fegyverek a szúnyogok ellen

2010.06.23. 08:07 Greenpeace

Munkatársaink levelezéséből egy kis összeállítás, miként lehet védekezni az idei bőséges szúnyogtermés ellen a konnektoros méregpárologtató és a kék ufófénnyel minden bogarat kiírtó csodalámpán kívül.

Házi praktikák szúnyogok ellen :

A citromos, mentolos illatokat nem szeretik a szúnyogok, így ha bedörzsöljük bőrünket illóolajokkal, még meg is úszhatjuk a fenti ápolást! Ehhez használhatunk citromfű vagy eukaliptusz illóolajat, amelyeket belekeverhetünk valamilyen semleges illatú testápolóba is, hogy azzal együtt vigyük fel a testünkre. Ablakainkra, ajtóinkra szereljünk fel szúnyoghálót, párologtassuk mentolos vagy citrusos illóolajat. Vigyázat! Kisgyermekeknél (6-8 éves korig) a menta légzési nehézségeket okozhat, ezért, ha ilyen korú gyermek van a családban, válasszunk más olajat!

Az is hatékony, ha az ablakfélfát bekeni az ember citromfűvel.

S ha elkaptak a kis nyavalyások, akkor a csípésekre nagyon jó házi gyógymód, ha enyhe ecetes vízzel lemossuk a csípést, legjobb az almaecet alkalmazása. De a frissen összezúzott petrezselyemlevél, vagy a vöröshagyma leve is jó!

Ezenkívül a viszketést túróból készült borogatással is lehet enyhíteni. Ám, ha nincs túró az se baj, mert a karikára vágott krumpli is megteszi.

 


1 komment

Címkék: életmód vegyi anyagok

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr532098576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gloucester 2010.06.23. 17:47:45

A nyár nyavalyái:
antalvali.com/a-nyar-nyavalyai.html

Kullancs- és szúnyogriasztó keverék
30 ml hordozó olaj (lehet kapni a gyógynövényboltokban mandula-, jojobaolajat, stb., de én egyszerűen bio hidegen sajtolt olívaolajat használokJ
4-4 csepp fenyő- és teafaolaj
3 csepp eukaliptusz
2 csepp pacsuli
1 csepp borsmenta
antalvali.com/comment/41017/szunyog-es-kullancsriaszto-kence.html

Kit csípnek leginkább a szúnyogok?
greenr.blog.hu/2009/07/27/vajon_kit_csipnek_leginkabb_a_szunyogok
Máshol ezt találtam:
Őrölj szegfűszeget, tedd levendula- és citromolajjal együtt párologtató tálba vagy aromamécsesbe. Nyitott ablak mellett is jó!
süti beállítások módosítása