Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

A hamburgi Greenpeace-várban a Karboszaurusz

2010.10.21. 08:30 Lars_108

Két hónapnyi vendégeskedés után könnyes búcsút vettünk a Karboszaurusztól, és Ő hazatért szülővárosába, Hamburgba. Több, mint 1300 kilométert tettünk meg, 18 órát utaztunk, hogy visszaszállítsuk, és ha már ott voltunk, körbevezettettük magunkat Európa legnagyobb Greenpeace-központjában is.

A hamburgi Greenpeace-központ tiszteletet parancsoló méretű épületében az embernek néha az az érzése, hogy egy gyárban jár. Óriási hangárok, műhely, raktár és számos iroda található a központi épületben. A központnak saját kikötője van, ahol a veterán Beluga hajó van kikötve. Ezt már nem használják, helyette utódja, az egyszerűen csak Beluga II névre keresztelt hajó szeli a tengereket.

A kis kikötő mellett található a gumicsónakok elhelyezésére szolgáló épület. Ezek a gumicsónakok már-már hajókkal vetekedő méretükkel igen impozáns látványt nyújtanak.

Alkalmi idegenvezetőnktől (aki egy nagyon kedves bácsi volt...igazi Greenpeace-apó) nagyon sok dolgot megtudtunk a központ működéséről. Több kamionjuk, hatalmas konténereik, targoncáik és egy óriási darujuk is van. Ennek megfelelően kevés dolog van, amit ne tudnának megvalósítani.

Érdekes látványt nyújtott a központ tetejéről az éjszakai látkép. Ameddig a szem ellát, Hamburga óriási iparnegyede terül el, millió csatornával, vonatsínnel, autóúttal. A központ mellett közvetlenül hatalmas silók, gyárkémények és sokemeletes irodaépületek. Egyik greenpeace-es, Mirko mesélte nekem, hogy azért jó, hogy pont itt van a központ, mert így a nagy iparvállalatoknak folyton az az érzésük, hogy a Greenpeace rajtuk tartja a szemét. Szó szerint.

A központ egyik oldalán több emelet magasságban napelemet helyeztek el, tetejére pedig egy szélerőművet is felszereltek. A irodákban több helyen is olyan asztalokat láttunk, melyek újrahasznosított anyagokból voltak megépítve. Ennek köszönhetően nem tudtunk felfedezni két egyforma asztalt. A továbbiakban beszéljenek a képek helyettem :) Egy képet kifejezetten Fókának küldök, és persze mindenkinek aki szereti :)

 

 

 


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr442371779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kavics.bpfreelance · http://kavics.freeblog.hu 2010.10.21. 22:11:42

köszi a beszámolót, jó téged itt olvasni Öcsisajt :)
süti beállítások módosítása