Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Egy friss támogatónk levele

2010.11.12. 07:14 gagi10

Ezt egy új támogatónktól kaptuk, betoborzása másnapján:

"Kálvin tér, kedd délután. Sötét esőfelhők gyülekeznek az égen, a háttérben halk, lassú, szomorú hegedűszó. Felperzselt erdők szaga szivárog ki az aluljárókból. Hirtelen csend, csattanás, és elfojtott káromkodás: egy szúnyogfaj utolsó példányát üti agyon egy téren álldogáló ember. Távolabb asztalok körül üldögélő és békésen kávézó emberek. A génmódosított kávét illegális ültetvényeken rabszolgaként tartott gyerekekkel termelték. A pincér körbe jár és busás borravalót remél. A kávé által kiválasztott vegyszerek az egyik vendég vastagbelében épp egy káros mutációt idéznek elő. Exponenciális robbanásként indul be a sejtburjánzás.
Az aluljáró lépcsőjén hirtelen egy csapzott ember tűnik fel. Kabátja és nadrágja lobog a lengedező szélben, szemei izzanak, gondolatai sötétek, a haja szürkül. Határozott léptekkel elindul a tér belseje felé, kürtszó hallatszik, pergő dob, és erősödő hegedűszó minden lépésénél...majd hirtelen csönd támad, amint egy ifjú leány hetykén és kecsesen elébe lép. A galambok felreppennek a térről, az emberek abbahagyják a tennivalójukat, és idegesen figyelnek. Egy kislány eldobja kéntartalmú, lassan lebomló műanyag babáját és sírva fakad. Anyukája halkan csitítgatja, felkapja, és egy kapualjba húzódik. Villám szalad át az égen, ózon szaga tölti meg a levegőt, és miközben fenyegető árny vetül a leányra, ő állát felszegve büszkén csak ennyit mond:
- Szia, van egy perced a környezetvédelemre?"

S a csatlakozása, toborzónk szemszögéből:

Tegnap a Kálvinon (a nagyon szép, felújított, sétáló utcás Kálvinon ) toboroztunk... megszólítottam egy embert. 20 percen át beszélgettünk. Minden kifogását kezeltem, és végül azt mondta, hogy idegennek ő akkor se ad banki megbízást. Tök mérges voltam, hogy 20 percet elvett a toborzói időmből... aztán egy óra múlva a srác visszajött. Én csak néztem rá, hogy ?... és ő mondta, hogy na akkor töltsük ki a nyomtatványt. Én így nézek rá.. nem értettem, hiszen azt mondta az előbb nem szeretne tölteni. Mindegy :) szóval boldogan kitöltöttük, de sajnos nem volt nála bankszámlaszám... úgyhogy gyorsan mentünk az OTP felé... az meg sajnos zárva volt. A srác teljesen kétségbeesett, hogy menjünk másik bankba, és hogy most mi lesz? Keressünk másik bankot.. Mert Ő most szeretné odaadni..mindenhol kereste de nem volt nála, és nem biztos, hogy este hazaér...

Én meg "pánikoltam", aztán este hívtak, hogy meglett és bediktálta:)))))


1 komment

Címkék: támogatás aktivizmus iroda

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr772391297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása