Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

A Facebook füstfelhője beárnyékolja a cég zöld kijelentéseit

2010.11.17. 07:53 Lars_108

A Facebook nemrég elindított egy hivatalos „zöld” oldalt, bemutatva ezzel, hogy mit tesznek annak érdekében, hogy környezettudatosak legyenek – az adatközpontjaik energiahatékonyságától az irodáikban található víztakarékos WC-jükig.

Ezek a kezdeményezések mind szépek és jók, de őszintén szólva többet vártunk volna egy ilyen internetes nagyágyútól. Azt akarjuk, hogy a Facebook mondjon le a szénenergia használatáról és a továbbiakban megújuló energiát vásároljon, azt népszerűsítse.

 

Tapasztalt újságírók és bloggerek szintén nem vették be ezt a próbálkozást. „A Facebook leverte a gyenge zöld támadást” címmel Ucilia Wang (GigaOM) írt cikket a témában. „Már korábban is mondtuk, és most megint megtesszük: A Facebook többet tudna tenni, zászlóshajója lehetne a megújuló energiának és annak a folyamatnak, hogy a tiszta energia olcsóbbá váljon” – írja.

Időközben Párizsban a The New York Times nemzetközi kiadásában megjelent egy cikk a kampányunkról, megerősítve, hogy az internetes cég elterelő hadműveletei nem sikerültek.

Több mint 600,000 ember – majdnem mind tagjai a Facebook-közösségnek – csatlakozott a kampányunkhoz, mióta felszólítottuk a céget, hogy váltson zöldre. Még mindig lehet csatlakozni! Vegyük rá a vállalatot, hogy a megújuló energiát támogassa a szén helyett! Csatlakozz a kampányhoz itt.

A Facebook új zöld oldala szerint: „Csak egy bolygónk van. Tegyünk meg mindent, hogy megvédjük.” Remélhetőleg az oldal - és az energiatakarékos kezdeményezések, amiket tartalmaz – egy jel arra vonatkozóan, hogy a vállalat kezdi komolyan megfontolni a környezetre gyakorolt hatását. De mikor kötelezi végre el magát a Facebook, hogy abbahagyja a szennyező szénenergia használatát?


Szólj hozzá!

Címkék: facebook technológia piszkos energia

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr602436084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása