Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Anekdóta a nukleáris hulladékokról

2010.11.18. 08:54 boldogember

A nukleáris hulladékot az atomipar hat évtizede termeli, hat évtizede igéri, hogy rövidesen kitalálják a megoldást.

A nagy aktivitású hulladékot 3-400 ezer évig kell a bioszférától szeparáltan tárolni, hogy se földrengés, se árvíz, se bombázás, se rafinált rossz szándék kiszabadítani, hozzáférni tudjon ebben az általunk könnyen átlátható és kockázataiban felbecsülhető időszakban. Tesztmegoldások vannak, Skóciában, Amerikában azokat is felfüggesztették, mert annyira drágák voltak. Az egyik legjobban kinéző teszt Németországban volt, ahol egy hétszáz méter mély sóbányában tárolták volna őket.

Nemrég kiderült, hogy az se vált be. A víz betört a tárnákba, a hulladék elkezdett szivárogni, amit a víz kimosott, és most visz, isten tudja hova. A 160 valahány ezer hordót ki kell onnan venni, és keresni neki új helyet. Ennek a költsége 3 milliárd euró körül lesz, amit természetesen az adófizetők állnak, mert a nukleáris iparnak esze ágában sincs.

Hova vigyék?

Be tudná valaki fogadni őket a következő 400 ezer évre? 

 


4 komment

Címkék: technológia atomenergia hulladék anekdota

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr362456604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rézkalapács 2010.11.18. 09:58:37

Szerintem az oroszok olcsón befogadják, nagy a tajga, és a felének már úgyis mindegy :-(

Bob_ 2010.11.18. 11:06:25

a függetlennek remélt Országos Atomenenergia Hivatal főigazgatójának nyilatkozata:

"az atomenergia felel meg leginkább a fenntarthatóság és környezetvédelem, a költséghatékonyság és az energiabiztonság kritériumainak"

www.mno.hu/portal/748641

- Független?

- Ne is álmodj róla!

- Jól van ez így?

- Fenét van jól!

- Megsérti az Euratom-szerződést?

- Meg hát!

GP-gépház 2010.11.19. 10:09:08

Amai sajtófigyelő négyszer találta ezt a mondatot a Magyar Nemzetben: A kultúra rovat együttműködő partnere a Paksi Atomerőmű Zrt.
süti beállítások módosítása