Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Első jelentés Cancunból

2010.12.02. 08:36 Greenpeace

Stoll Barbara, klíma és energia kampányfelelősünk helyszíni jelentése:

Hát itt vagyunk újra, kisebb létszámmal ugyan, és jóval kisebb elvárásokkal, de itt vagyunk… Kb. 27.000 másik emberrel együtt. Hogy is kezdtem tavaly, Koppenhágából? Az első napokban még óriási volt a spiritusz, minden pezsgett… Itt a pezsgés maximum a napsütéstől és a 30 foktól, meg az elképesztő páratartalomtól lehet :-) No, de komolyra fordítva a szót, a helyszín paradicsomi, a mexikóiak kedvesek, a tárgyalásoktól viszont csak apróbb részletekben várunk előrelépést (erdők, klímafinanszírozás, stb.)
Vicces, a Greenpeace-es szállástól ma reggel 2 óra volt az út a konferencia helyszínére, ami már nevében is varázslatos: Moon Palace… Oh igen, a Hold Palotában várjuk idén a csodát, vagy mit. Hogy végre ne csak egymásra mutogatás legyen USA és Kína között, illetve a többi fejlett barátunk, mint pl. USA vagy Kanada, végre lépjenek a tettek mezejére, ha már 2009-ben nem sikerült.
De hogy mi is zajlik Cancun gyönyörű városában, Mexikóban mától december 11-ig?

 

 

A következők:
•    Egyesült Nemzetek Éghajlatváltozási Keretegyezményében Részes Felek 16. ülésszaka (COP 16),
•    a Kiotói Jegyzőkönyvben Részes Felek 6. ülésszaka (MOP 6),
•    a hosszú távú globális cselekvéssel foglalkozó ad hoc munkacsoport (AWGLCA) 13. ülésszaka,
•    a Kiotói Jegyzőkönyv jövőjével foglalkozó ad hoc munkacsoport (AWGKP) 15. ülésszaka,
•    a Keretegyezményhez tartozó Tudományos Testület (SBSTA) 33. ülésszaka,
•    a Keretegyezményhez tartozó Végrehajtási Testület (SBI) 33. ülésszaka.

Ezek mind. És ezen keretek belül születnek azok a döntések, amelyek, ha minden jól megy, megmenthetnek minket a katasztrofális klímaváltozás hatásaitól. Igyekszem majd jelenteni az itteni történésekről, remélem, csupa jót mondhatok majd az elkövetkezendő 2 hétben! Mi meg fogunk mindent tenni, ez biztos.  
 


Szólj hozzá!

Címkék: klíma nemzetközi cancun

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr532487671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása