Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Csernobil a magyar sajtóban

2011.04.28. 14:30 Zöld_Dani

Azért tud  a magyar sajtó is atomtémában jó lenni! A mai Magyar Narancsból és HVG-ből:

hvg: JAPÁN A SZÖKŐÁR UTÁN - UTÓMUNKÁK c cikk:
"...a férfi szerint nem csak azért nem fognak kiderülni az atomkatasztrófa körüli tényleges adatok, hogy ne keltsenek beláthatatlan következményekkel járó pánikot, hanem mert az evakuálás egy hetes csúszása miatt még az eddig ígért összegeknél is nagyobb kártérítést kellene fizetni sok ezer embernek..."

mn: FEKETE CSILLAGOK C. CIKK: egy külföldi cikk fordítása, benne az egészségügyi hatásokról, valós számok, áttekintés az össztársadalmi atom-hatásokról...
"...éppen a csernobili nem tervezett, maximális és előre láthatatlanul súlyos következményekkel járó katasztrófa tett pontot a tudósok és technológosok folyamatos, az 50-es években kezdődött hazudozásának végére az atomenergia baleset- és konfliktusmentes fejlődéséről." ...(persze itthon nem tett pontot .. de majd mi teszünk :-)

Szóval az van, amit a Greenpeace mond már évek óta. Jó látni, hogy már a hazai sajtóban sem a csernobil előtti világnézet érvényesül.


2 komment · 1 trackback

Címkék: média atomenergia csernobil

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr882861962

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: how to use pet wearables 2018.01.16. 22:28:35

Médiatörvény és reklámidő - Örülünk, Vincent?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pandava 2011.04.29. 12:48:45

Szóval, ha egy sajtótermék azt mondja amivel a GP egyetért, akkor az a sajtótermék király.

Ha a sajtótermék nem azt mondja amit a GP gondol, akkor hát sajnos rossz világnézet, atomlobbi, stb.

Kb. egy 10 éves akaratos kiskölyök ítéli így meg a dolgokat.

Az igazság az, hogy a Magyar Narancsban Fukoshima kapcsán egy cikksorozat indult néhány hete, aminek keretében, minden oldalt megszólaltatnak. Most egy, a GP-nek tetszőt, korábban meg többek között Aszódi Atillát. Érdemes elolvasni MINDEGYIKET, neten fenn is vannak, igaz 2 hét késéssel.

A sajtónak ezen része nem azért jó, mert propagál egy világnézetet, mint a GP, hanem mert ismeretet terjeszt. Nagy különbség.

Világoszöld 2011.04.29. 15:30:42

@pandava: Akárhogy is nézzük, a mai világban, (pláne nálunk) már nagy szó, ha a másik fél is szót kap, szerintem inkább ennek örült a GP.
süti beállítások módosítása