Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Greenpeace információs hét Szegeden

2011.05.04. 09:23 Kattica005

 

Még márciusban döntöttünk úgy, hogy az idei Föld napjának hetén szervezünk egy információs hetet a Greenpeace felépítéséről, tevékenységeiről. Minden este meghívott vendégeink voltak, kampányfelelősök: hétfőn Stoll Barbi, kedden Vay Marci, szerdán Zmeskál Zita, csütörtökön Tömöri Balázs jött el városunkba, és beszélt nekünk a szervezet 1-1 kampányáról.
 
Úgy terveztük, itt külsős, teljesen új emberek is tudakozódhatnak a témákról. Előadásokat, filmvetítéseket, képkiállításokat, ruha cserebere börzét "harangoztunk be". Időközben változott a helyzet. Ember tervez...
 
Első este érte a csapatot az első meglepetés. Sok-sok plakát, rádiós reklám, mini újságcikk és megannyi személyes beszélgetés eredményeként ha nem is túlzottan, de már lett valamekkora elvárásunk. Elvárás, mert bizonyos statisztikák szerint 150 plakátnál a kihelyezett után 10-15 ember várható. De mikor? Mire? Milyen témával kapcsolatban? Hát, ezt nem lehet kiszámolni.
 
Végülis a lényeg, hogy úgy a fővárosból leutazott munkatársak, mint a helyi aktivisták, volt és jelenlegi toborzók kiválóan helyt álltak. Dicséret illeti mindannyiójukat, hogy időt és energiát nem sajnálva előbbiek szántak jó pár órát a felkészülésre, majd az előadásra, és színvonalas prezentációt tartottak a kampányokról; utóbbiak pedig szállították egyik helyről a másikra a kiadványokat, a plakátokat, képeket. Képzeljétek, az esemény előtt még egy 1x 1,5 m-es transzparenst is festettünk, amiből zászló lett, és egyik délután egy gólyalábas toborzó segítségünk lobogtatott a helyi sétáló utcán, Kárászon. :)
 
Az esti programokon kívül szerda délelőtt a Móra Múzeum előtt a Föld napja alkalmából megrendezett, előrehozott eseményen standoltunk, óvodásokkal, kisiskolásokkal foglalkoztunk, játszottunk a Zöldomatával. Azt hiszem, mondhatom, hogy ők is, mi is nagyon jól éreztük magunkat.
 
 
 
 
 
 
 
Ezen az estén ruhabörzével egészült ki az előadás, körülbelül 6 zsáknyi ruha gyűlt össze, ezt a Máltai Szeretetszolgálatnak továbbítjuk.
A Föld napján szemétszedéssel zárult ez a hét, egy több kilométeres körtöltés megtisztításába kezdtünk bele. Ezt az elkövetkezendő hetekben kívánjuk folytatni, több helyi civil szervezettel, önkéntessel együtt.
 
Nagyon szépen köszönöm a segítséget minden résztvevőnek, valamint végül, de nem utolsó sorban a hely biztosításáért a Mátrix Alapítványnak és az Orpheusz Állatvédő Egyesületnek!!
 

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr202848766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása