Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Barbie tigrisgyilkolásba, erdőirtásba keveredett, Ken szakított vele

2011.06.09. 09:10 Greenpeace

Van greenpeace-s bulvár is: SZAKÍTOTT AZ ÁLOMPÁR! Lebukott Barbie, tigrisgyilkolásba és erdőírtásba keveredett! Ken szembesült az igazsággal és szakított! 

 (Ha nem látod a feliratokat, kattins jobb alul a CC ikonra.)

És a tények:

A Greenpeace ma nyilvánosságra hozott vizsgálata szerint Barbie, a világ leghíresebb játékbabája is érintett az esőerdők kipusztításában. A babák csomagolásához ugyanis olyan faanyagot használnak, amelyet számos veszélyeztetett állatfajnak, például a szumátrai tigrisnek is otthont adó indonéziai esőerdők irtásával termelnek.

Barbie barátját, Kent utánzó, szmokingba öltözött Greenpeace aktivisták megmászták a játékot gyártó Mattel Los Angeles-i székházát és kifeszítettek egy óriási feliratot: „Barbie: szakítok. Nem járok olyan csajjal, aki szerint az erdőirtás menő.” A Los Angeles-i akció egy globális Greenpeace kampány első lépése, melyben megpróbálják megállítani az indonéziai erdőirtásokban oroszlán szerepet játszó cégeket.

A Greenpeace kutatói törvényszéki vizsgálatokkal és a beszállítói tanúsítványok ellenőrzésével mutatták ki a szörnyű igazságot. Ezek a csomagolóanyagok – melyeket egyébként más játégyártók, példul a Disney is használnak- az Asia Pulp and Paper (APP) termékei.


Indonéziában páratlan sebességgel folyik az erdőirtás. Az indonéz kormány becslése szerint minden évben több mint egy millió hektárnyi esőerdőt pusztítanak el.

A Greenpeace tavaly a világ legnagyobb élelmiszergyártó cégét, a Nestlét kényszerítette rá a Kitkat csokoládé reklámjára kihegyezett kampányával, hogy hagyjon fel az indonéz esőerdők helyén termelt pálmaolaj használatával.

Az APP és a Barbie erdőpusztító tevékenységével kapcsolatos dossziét lásd itt.

Itt pedig a Los Angelesi akcióról készült videó, Barbie 3:35-nél érkezik egy rózsaszín Barbaric nevű buldúzeren.



1 komment

Címkék: bulvár videó vicces erdő

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr322969855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zöld_Dani 2011.06.16. 14:50:51

Itt van még egy jó Barbies videó:
youtu.be/bAFQJpzQLM8
süti beállítások módosítása