Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Greenpeace siker: Az év természetfotósa lett Daniel Beltra

2011.10.28. 08:18 Schmidt Gergő

Nekem jutott a megtiszteltetés, hogy gratuláljak Daniel Beltranak, a Greenpeace fotósának, aki október 20-án elnyerte az év természetfotósa nemzetközi díjat. A győztes fotót a Greenpeace számára készült, egy madár-mentési akció során. Az olajjal átitatott tollú pelikánokat Daniel Fort Jacksonban fotózta, miközben a BP mélytengeri olajkatasztrófájának hatásait dokumentálta a Mexikói-öbölben.

A Greenpeace-nél töltött 15 éve alatt Daniel hosszú heteket töltött a szervezet hajóin bejárva a Földet, miközben maga is környezetvédelmi aktivistává és világszínvonalú fotóssá vált. Kiállításai és fotói olyan nemzetközi problémákat mutattak be évről évre, mint a bálnavadászat, és az őserdők pusztulása. Daniel a médiainterjúk, kiállítások és előadások során folyamatosan felemelte hangját a környezet védelmében.

 

 

 

2011. nagyon sikeres volt a Greenpeace fotósai számára, az év első felében Lu Guang a rangos World Press Photo díj 3. helyezettje lett – a kiállítás Budapesten is megtekinthető a Néprajzi Múzeumban. Ez volt az első alkalom valaha, hogy egy civil szervezet nyerte el a World Press Photo díjat. Ezek a díjak egy trendfordulót jeleznek a fotózásban, nem csak a természetet, mint valami szépet kell ábrázolnunk, hanem annak mai valóságát, válságát is be kell mutatnunk.

 

Ezek a díjak nem csak a fotósoknak, de a Greenpeace-nek is éppolyan fontosak, megmutatják, hogyan inspirálhatunk milliókat rajtuk keresztül a természet védelmére, hasonlóképpen az erőszakmentes direkt akciókhoz, amelyekről a szervezet olyan híres.

 

Köszönöm Daniel és még egyszer gratulálunk – barátja és kollégájaként nagy becsben tartom a munkáját, mint fotós és mint környezetvédő aktivista.

 

John

 

John Navis, a Greenpeace International fotósainak vezetője.

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr943323515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása