Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Edömér partot ért

2011.11.04. 08:30 stradivari

Történt, hogy nemrégiben összeült a Medvetanács, mert az utóbbi időben egyre inkább melegük lett,  és Göncöl, a Medvetanács  tiszteletbeli elnöke  élvén a rendkívüli helyzetről szóló több ezer éves határozatban is megerősített jogával elérkezettnek látta az időt  egy új medve stratégia kidolgozására. Göncöl nagy tiszteletnek örvendett társai körében, nem csak ereje, zengő bariton brummogása és népes családja okán, de mert ő volt az egyetlen, aki saját szemével látta a Titanic pusztulását. Olykor olykor mesélt is erről (főként az ifjú medvék szövetségében), de mindig tudott újat mondani, ezért valóságos  valóságos medvenépgyűlés  támadt ilyenkor, mert még  száz év távolából is borzongató volt hallgatni  hogy  rohant a vesztébe  több ezer ember, anélkül, hogy tudta volna.

 

Mert akárhányszor is mesélte el a Nagy Göncöl a történetet, soha sem hagyta ki a legfőbb tanulságot: ha a Titanic nem akart volna minden áron nyerni, ha a tulajdonosok az utasok érdekét és nem a cég hírnevét tartották volna fontosabbnak, akkor nem következik be a katasztrófa. DE – és itt Nagy Medve mindig hosszú szünetet tartott, mint aki lelke legmélyebb zugába figyel -, a Verseny már akkor sem, és azóta sem az utasok  valódi érdekét szolgálja. Hanem valami egészen mást. Helyeslő brummogás szokta fogadni ezt a kijelentést, mert bár a fiatal medvék közt is volt verseny, de ebbe senki nem szokott belehalni, legfeljebb kicsit véres lett, ha nő(stény) volt a dologban.
Nos, a száz évvel ezelőtti emberpusztulás nem volt elég figyelmeztetés – utalt Göncöl a tragédiára -, s nem volt elég azóta két világháború sem. A Verseny folytatódik, sőt erősödik, pedig már hanyatlania kéne az emberiség egén, és a jelek szerint immár létünket is veszélyezteti. Ha ez így megy tovább nem csak mi, de a az egész világ elpusztul. Nem hagyhatjuk, hogy így legyen!
A szavait követő medvekorús-üvöltést még a Wall Streeten is hallani vélték, pedig az igencsak messze esik a medvegyűlés helyszínéül választott jégbarlangtól.

A képen látható medvét – akit a Greenpeace jól értesült fotósa kapott lencsevégre - épp partraszállás után láthatjuk. Őt bízták meg, hogy járjon utána, mit is csinál valójában az Ember, mit mível, hogy olvadnak a sarki jégtáblák, mocskosabb a víz, szürkébb a hó, és a levegő sem az a régi, kristálytiszta már. Mit csinál az emberfia már megint, és főként miért? Edömér, aki a  Nagy Göncöl egyenesági leszármazottja, kérdésünkre elmondta, hogy sokkolóan hatott rá a feldúlt, meggyalázott táj, ami fogadta partot érésekor, de számított rá.  Mint kiderült Edömér Magyarországra tart (hibátlanul beszéli nyelvünket) és régóta készül erre a feladatra. Megerősítette, hogy a Medvetanács egyhangú szavazással hazánkat tartja a legalkalmasabb terepnek mind a diagnózis felállítása, mind a terápia elkezdése szempontjából, hisz anno, a Titanic katasztrófájának túlélői is, a történelemben akkor először elhangzott SOS (save our souls) rádiójelre odaérkező Kárpátia nevű gőzösnek köszönhetik életüket.

Edömér küldetését, amelyet nem is állt szándékában eltitkolni, egyszerűen LÉLEKMENTÉS-nek nevezte.. Mint brummogó, barna baritonján kifejtette, a Medvetanács felhatalmazta, s egyben támogatásáról is biztosította: vesse latba minden (rejtett) képességét annak érdekében, hogy a pusztítás helyébe az építés, a félelem helyébe a szeretet, a verseny helyébe az együttműködés lépjen. Ha ez a három sikerül –nyalta meg szája szélét a Göncölivadék, nyert ügyünk van. A NA DE HOGYAN kérdésre csak annyit válaszolt sejtelmesen –miközben  egy arra járó munkástól mézbolt iránt érdeklődött -, hogy mindennek a titka a FÉRFI-NŐ viszonyban van kódolva. Ott kéne először áttörést elérni – mondta és kicsit rémisztően nézett hozzá. A NA DE HOGYAN kérdésre már nem válaszolt, mert a markológép alól Micimackó mászott ki, némileg gyűrött volt a képe, de a kezében egy félig teli mézes csuprot tartott, s munkatársunknak is be kellett látni, hogy a Medve is csak ember..

Innentől találgatásokra vagyunk kénytelenek hagyatkozni, bár Edömér utált rá, hogy majd jelentkezik, s ha bármiféle csodát tapasztalnánk itthon a férfi-nő viszonylatban, az már az Ő műve. Kérjük is ezúton minden Kedves Olvasónkat, hogy számoljanak be e tárgyban szerzett újszerű élményeikről, lett légyen az fizikai, lelki (érzelmi), horizontális, vertikális, egyéni vagy csoportos, hivatalos, vagy magán, megélt, vagy álmodott. Mindennemű csodákat örömmel veszünk, s adunk közre, a magunk és a világ boldogulása érdekében.
 


Szólj hozzá!

Címkék: kép életmód állatok semmi különös

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr893347651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása