Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Hét

2012.02.27. 01:01 stradivari

öt.jpgEzen a képen két lélek biztosan örül. Minimum kettő : a kislány és  a csipegetni készülő madár. De lehet, hogy hat. Mert van ugye még további három madár, és miért ne örülnének, ha társuk falatozik – nem szólva arról, hogy ők is sorra kerülhetnek -, ez így már öt. A hatodik a fotós. Mert ha nem örülne, pontosabban ha nem egy olyan lélek lenne, akit egy ilyen helyzet „megtalál”, akkor ez a kép meg sem születhetett volna. Kérdezhetnénk, hogy akkor miért Hét az írás címe. Azért, mert – miként a fotós is -, van egy láthatatlan szereplője ennek a képnek.

Nevezzük az egyszerűség kedvéért Istennek. Kevésbé egyszerűen egy olyan rendező erőnek, amely nem pusztán megteremtette ezt a helyzetet, de odarendelt mellé egy fotóst, meg most engem, hogy írjak róla. Írok. És most rajtad a sor, mert ez az erő úgy rendezte, hogy ráklikkeltél a greenpeace oldalára, hogy találkozzál ezzel a képpel. Feltehetően elmosolyodsz. És azt mondod:hm. Egy csepp öröm. Tán ez a csepp hiányzott ahhoz, hogy átbillenjen a kedved. Vagy, hogy legyen valami jó is a napodban.

Vagy, hogy kedved legyen gyereket vállalni. Vagy, hogy rá tudjál mosolyogni valakire a következő percben. Vagy, hogy elküldd valakinek, akit szeretsz – szeretnél, hogy neki is jobb legyen. Vagy, hogy érzékenyebb legyél természeti környezetedre, ha látod a szenvedését – miként te is szenvedsz fájdalomtól, nélkülözéstől, szeretetlenségtől. Egy csepp öröm akár lavinát indíthat el. S tulajdonképp a világ legegyszerűbb dolga. Ha te örülsz, ha megláttad, eljutott hozzád, ez annyit (is) jelent, hogy ez a – valljuk be idilli – kép, ez a minőség ott van benned is. Akkor is, amikor már/még nincs kép. Csak most előhívódott a lelked végtelen archívumából. Onnan, ahol sok más kép is lapul nyilván.

Másfélék is. Sötétek, szomorúak, fájdalmasak. De most ez került eléd. Ennek van itt az ideje. A Nagy Rendező azt üzeni, hogy egy csöpp öröm megváltoztathatja az életedet. Engedd meg. Add tovább. Örömöt okozni – látod – a világ legtermészetesebb dolga. Arról nem is szólva, hogy hiába adod tovább, ott marad nálad, sőt elkezd növekedni, mi több új és új képeket hívsz be kintről-bentről.  Egy csepp öröm. Nem kerül semmibe és lavina lehet belőle.

 

 


1 komment

Címkék: kép isten gyerekek jó dolgok

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr454212355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fuck.the.system 2012.02.27. 08:47:10

Na erre hogy lehet majd sötétzöldezni? :-)
süti beállítások módosítása