Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

A majmok bolygója

2012.03.30. 08:59 stradivari

majom.jpg

 

A képen látható két majom szereti egymást. Tekintetük összekapcsolódik, arcukon gyengédség, ellazultak. Ez a két majom nem csak úgy általában, lelkileg, de fizikailag is szereti egymást. Konkrétan szeretkeznek. Ez talán önmagában nem érdemelne meg egy kutatást és egy cikket, bár az a tény, hogy az Afrikában élő bonobó majmok” nem csupán az utódnemzés céljából élnek szexuális életet, hanem örömszerzés és a társas kapcsolatok elmélyítése érdekében is” már felkelti az ember érdeklődését. A cikk igazán attól és  arról szól, hogy ezek a bonobok a szexet mindezeken túl a (majom)társadalmi beilleszkedés technikájának is használják. A hierarchia és a ki kivel, hányszor összefüggése egyértelmű bizonyítást nyert a vizsgálatok során. Én itt nem bocsátkoznék részletekbe, de a teljesség kedvéért megemlítek még egy tényt: a bonobóknál nőuralom van, s a képen látható majmok nőstények. Vagyis meleg majmokat láthatunk meghitt kettesben, ami nyilván nem zárja ki hím-nőstény találkozásokat (különben ez a kép el sem készülhetett volna), de a lényeg a lényeg: itt a (domináns – vigyázat nem domina!)nőstény mondja meg a frankót, s a hímek között azokból lesz domináns, akik a főnőstény utódai. Tehát örökletes a dolog, nem teljesítményhez kötött.

Ha valamiért, nem ezért irigylésre méltó a bonobo társadalom. Szar dolog lehet leélni egy egész (majom)életet szubdominánsként csak azért, mert a mama elcseszte valamikor. Nem. A bonoboknak azért jó, mert békés, mi több örömteli módon tudják rendezni a hatalmi kérdéseket. Náluk nincs kard ki kard, viszály, gyűlölködés, sunyiság, maffia, IMF, esetleg világméretű összeesküvés. Hogy szoboreltávolításról, erőszakos hitoktatásról vagy zéro toleranciáról, (ha egy kis majom kendert kóstolna) ne is beszéljek. Nem. Ott a főmajom csak simogatni kezd egy másikat – vagy viszont, és előbb-utóbb minden a helyére kerül. A bölcs francia mondást, miszerint keresd a nőt, a bonobok társadalmi berendezkedésük alapelvévé tették - Isten játékos kedvének köszönhetően.

Nehezen tudom elképelni, hogy hazánkban a bonobok példája a hivatalosság rangjára emelkedhet. Egyik főemlősünk félhivatalosan már a házasság előtti szex elítéléséről töprengett, nem is szólván a keresztény-katolikus világnézet szexuális arroganciájáról, amely még mindig nem létezőnek és egyben a bűn alapvető forrásának tekinti azt, ami deréktól lefelé van – kivéve persze a pedofil papokat. És akkor még nem beszéltünk az azonos neműek vonzalmáról, amit a mai, hivatalos világnézet inkább csak lehunyt szemmel képes elviselni, mondjon bárki bármit is a sötét Nyugaton.  A szeretkezz, ne háborúzz! - hatvanas évekbeli szlogenje úgy látszik a bonobok igazsága marad, mi pedig megnézhetjük hátralévő időnkben az ugyancsak hatvanas évek film-világsikerét, a Majmok bolygóját, amely kétezer évvel a Földet elpusztító atomháború után játszódik. Ebben a filmben már a majmok uralják a világot, az ember pedig kipusztításra ítélt lény, akiről a majmok szent tekercse így ír: „Őrizkedj az embertől, mert ő az ördög eszköze. Isten teremtményei közül ő öl sportból, pénzért, hírért. Igen, megöli a testvérét, hogy megszerezhesse annak vagyonát. Ne hagyjátok elszaporodni, mert elpusztítja saját otthonát, de a tiéteket is. Űzzétek el, hajtsátok vissza az embert a dzsungel sűrűjébe, mert ő a halál hírnöke.”

Egyetlen esélyünk maradt: ha a bonobok mégis csak átveszik idejében a hatalmat. Itt a tavasz, és Istentől minden kitelik.

 

 


Szólj hozzá!

Címkék: szex szerelem szív életmód állatok

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr934342424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása