Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Másodfokon elítélték a dán Greenpeace aktivistákat

2012.05.11. 11:54 Toma001

A Dán Halászati Egyesület megelégedetten fogadta, hogy a végén a bíróság másodfokon elítélte a Greenpeace-t, miután műholdas nyomkövetőt raktak egyes hajókra, hogy nyomon tudják követni a tevékenységüket.

 

 

 

 

 

 

 

Kezdetben a Greenpeace és egyik tagjuk, Sebastian Ostenfeldt Jensen még tisztázta magát januárban az ellsinorei bíróságon. De a vád úgy döntött, hogy fellebbez a Dán Legfelsőbb Bíróságon, és az ítélet a végén a vád javára fordult át. A Greenpeace a büntetőtörvénykönyv 264. pontja alapján lett megvádolva, amely szerint illegálisan szereztek a vállalattól üzleti titkokat.

A Greenpeace azzal érvelt, hogy a céljuk az volt, hogy bizonyítékokat szerezzenek az illegális halászati tevékenységekről a Kattegat szorosban. A Greenpeace védőügyvédje is elmondta, hogy ez egy szükséges akció volt a környék tőkehalállományainak megvédése érdekében. Mind a Greenpeace-re, mind Mr. Jensenre 2250 dán korona büntetést szabtak ki. Valószínű azonban, hogy fellebbezni fognak.

A Legfelsőbb Bíróság ítélete után a Dán Halászati Egyesület elnöke, Sven-Endrik Andersen az alábbit nyilatkozta: „Boldog vagyok, hogy a Legfelsőbb Bíróság végre kimondta, hogy a Greenpeace megszegte a törvényt azáltal, hogy nyomkövető berendezéseket helyezett el a hajókon. Ez jól mutatja a törvényes pártatlanságot mindenki számára, beleértve a halászokat is.”

És még hozzátette: „Mindig is úgy tartottuk, hogy a Greenpeace szándékosan szegi meg a törvényeket, hogy ezzel hívja fel a figyelmet magukra, mivel jelen esetben is egyszerűen hozzá tudtak volna férni az adatokhoz a Halászati Igazgatóságon keresztül.”


Szólj hozzá!

Címkék: halászat

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr434502119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása