Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Kis színes Fukusimából

2012.10.26. 08:33 rohonyip

A Cyberdyne mérnökei új robotizált védőöltözetet fejlesztettek ki azon munkások számára, akik a leolvadt fukusimai reaktorokban szennyezésmentesítést végeznek. Az új öltözetet HAL-nak nevezik, s vannak benne olyan fém részek - amik a korábbi védő-öltözetekben nem voltak -, amik részben megvédik a dolgozókat a sugárzástól, viszont ettől az új "ruha" nehéz lett, kb 70 kilós. A mozgás segítésére szervomotorokat építettek a hajlatokba, valamint hőmérőt, szívritmus monitorozót és egy ventillátort, ami segíti a hőmérsékletszabályozást.

A terepen nagy kihívást jelentenek a körülmények, és már több munkás meghalt szívinfarktusban és hőgutában az atomkatasztrófa kezdete óta.

A Cyberdyne azt állítja, hogy az új öltözet akár 50%-kal is csökkentheti a munkások sugárzásnak való kitettségét.

fuku vedoruha.jpgForrás: Japantimes online


5 komment

Címkék: technológia atomenergia fukusima

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr944866390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rohonyip 2012.10.27. 11:15:06

+egy kis színes: Japánban (elkezdték) elköltöztetni az atomerőművek 30+ km-es körzetéből a gyárakat

Japánban az atomerőművek 30 km-es körzetében működő gyárosok aggodalmukat fejezték ki, és egyes esetekben az elköltözést fontolgatják a lehetséges vészhelyzeti övezetekből. A Suzuki az összes Japánban gyártott autójához való összes motorját 13 kilométerre gyártja a Hamaoka atomerőműtől. Osama Suzuki, elnök-vezérigazgató azt nyilatkozta: "A teljes gyártási szektor összeomlana a Chubu régióban egy nukleáris katasztrófa esetén." A Suzuki már elkezdte pár egységének elköltöztetését az atomerőmű közeléből.
ajw.asahi.com/article/0311disaster/fukushima/AJ201210250062

pandava 2012.10.27. 13:08:20

@rohonyip: Én úgy tudom, hogy Japánban csak 1 atomerőmű működik, az összes többi üzemen kívül. A jövőt atomenergia nélkül képzelik.

Akkor a költözésnek mi az értelme?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.10.28. 00:55:45

@pandava: Meg a megfogalmazást sem értem. Ha áram nincs az országban, akkor tökmindegy, hogy hol van az üzem...

Permian 2012.10.29. 08:36:38

@pandava:
Amennyire én tudom, szerencsére már nem (biztos, hogy úgy képzelik). Igaz ugyan, hogy még csak 2 blokk működik újra, de várható a többi is.

Suzuki úr pedig jóhiszeműen téved: nem egy atombaleset tenné lehetetlenné a termelést, hanem az, ha annak nyomán önkényesen nemzeti parkká nyilvánítanák a gyárait.

Csatlakozva az előttem szólóhoz: amire viszont szerintem nem gondol Suzuki úr, az az, hogy 20% drágulás az áramban az egész szektor lassú kínok közötti halálát okozza.

pandava 2012.10.29. 18:39:02

Szerintem maradjunk annyiban, hogy nálunk is vannak nagyvállalkozók (oligarchák?:), a nyilvánosságnak kommunikálnak, menetet vezetnek:), de mégis teljesen mindegy mit mondanak. Suzuki miért lenne más eset?

De van sokkal érdekesebb téma is. Hallották a hölgyek -urak, hogy a Siemens kivonul a napenergia üzletből? Mikor az atomenergetikából vonult ki, Stradivari művész úr megihletődve ízibe bejegyzést rittyentett nekünk.

Vajon most is fog?

Mert hát lássuk be, egy -állítólag- haldokló iparágból kivonulni nem annyira meglepő. De szakítani a jővő "csudálatos" energiaforrásával? Világszenzáció!!!
:)

www.solarserver.com/solar-magazine/solar-news/current/2012/kw43/siemens-to-quit-solar-business.html
süti beállítások módosítása