Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

A tonhalfogás valódi arca

2012.10.31. 10:52 Toma001

A Nyugat- és Közép Csendes-óceáni Halászati Bizottság (WCPFC) találkozója előtt egy hónappal került napvilágra a Greenpeace által az a sokkoló videó, amely a halcsalogató eszközök és az erszényes kerítőháló pusztító hatását mutatja be. Idén decemberben esedékes WCPFC következő ülésén kulcskérdés lesz a csendes-óceáni tonhalállományok megőrzésének kérdése, az élelmiszer-biztonság, és a halászok gazdasági fennmaradása.

A Greenpeace javaslata, hogy tiltsák be a halcsalogató bóják (FAD), és az erszényes kerítőháló használatát világszerte. Ez a módszer ugyanis óriási mértékű nem kívánt mellékfogással jár, a zsákmányolni kívánt tonhalon kívül sok más faj is áldozatul esik (főleg cápák, ráják, bálnák, cetcápák).  "A fogyasztóknak joguk van tudni, hogy milyen pusztítás árán kerül a tonhal a konzervdobozba." - nyilatkozta Sari Tolvanen, a Greenpeace óceán kampányosa. "Ez a videó egy felhívás, hogy csak fenntartható forrásból származó konzervek legyenek a boltok polcain."  Már több nagy tonhalfeldolgozó vállalat is ígéretet tett arra, hogy nem vásárol olyan forrásból származó tonhalat, amely a pusztító módszerek által lettek zsákmányolva.


Szólj hozzá!

Címkék: videó tonhal óceánok

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr933386957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása