Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Egy gyönyörű kép története

2012.11.06. 11:32 pappdori.bp

Anna Henley (Egyesült Királyság) a brit Természettudományi Múzeum által hirdetett 2012. évi természetfotó versenyre nevezett képével, A Föld a kezünkben van (The World in our hands) kategória győztese lett.

Anna a Spitzbergák felé (a Jeges-tengeren található szigetcsoport félúton Norvégia és az Északi-sarkport között)  tartott egy hajón, amikor hajnali négy óra tájban felfigyelt erre a jegesmedvére. Októbert írunk, a jegesmedve bizonytalanul mászkál a széttöredezett jégtáblákon, próbál egyensúlyozni. A fotós a jelenetet halszemoptikával fényképezte, hogy a hatalmas állat eltörpüljön a tájban: megmutatja, hogyan fest egy csúcsragadozó a világ tetejének számító Sarkkörön túl, saját élőhelyének összetört darabjai közt.

A kép üzenetet közvetít: tudnunk kell, hogy a jegesmedveék túlélése a tenger és élővilágának állapotától függ, a hőmérséklet növekedésnek köszönhetően évről évre csökken a jégtakaró kiterjedése, emellett szűkül az az időintervallum, amikor a jegesmedvék vadászni tudnak. Kutatók szerint az olvadó jég hamarosan az ember számára legalább akkora problémát okoz majd, mint a jegesmedvéknek. az emelkedő tengerszint mellett számít a vízhőmérséklet emelkedése, ami hatással az időjárásra és az árapály mértékére valamint a tenger halállományra is.

025(1)_final.jpg

Forrás: Természettudományi Múzeum (UK)

A sarkvidék megmentéséért indult kampányunkat itt támogathatod aláírásoddal. Ha már megtetted, akkor 

1- nagyon köszönjük :-)

2- terjeszd, hogy mások is támogathassák!


Szólj hozzá!

Címkék: jegesmedve klíma klímaváltozás aktivizmus állatok bioszféra északi-sark

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr634858197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása