Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Mit támogat a Paksi Atomerőmű Zrt?

2013.01.02. 08:25 Zöld_Dani

Hogy mit? Zsákbafutást, lepényevést, operettcelebek albumait, szinte bármit, amire rá lehet fogni, hogy kultúra és népszerű. Jórészt átvette az új kormány által taccsra vágott kultúrafinanszírozás szerepét - míg korábban volt egy jól/rosszul működő pályázati rendszer, ami sokféle kezdeményezés létrejöttét segítette, addig most azt töredékére csökkentették - az állami Paksi Atomerőmű pedig támogat egy csomó népszerű gagyit.

Most például egy filmet mutat be, szép és gazdag városi fiatalok életéről, mulatságos szerelmi kalandjaikról. 

Nejem-nom-csajom-poszter.jpgSzerintetek mit kellene bemutatnia inkább az atomerőműnek a villanyszámláinkon át beszedett pénzünkből? 
Hogy miként képzelik elhelyezni a százezer évig veszélyes nagy aktivitású hulladékokat? (Segítünk: Bátaapáti nem ér, az a kis és közepes aktivitású hulladékokra 'jó' csak.)
Vagy legalább azt, hogy az elmúlt évek tízmilliárdjait kinél mire költötték? 
Vagy azt, hogy miként segítik végre itt is a megújulókat? (Először hagyják abba az akadályozásukat, az ingyen van.)
Vagy építsenek egy teljes nyomású félgömb vasbeton konténmentet, ami boldogabb országokban alapkövetelmény egy atomerőműnél? Ez volna ugye, ami a legnagyobb eséllyel megfogja a reaktorból kiszökött sugárzást, ha bármi baj van. 
Ja, hogy azt Pakon nem lehet? 
Akkor mutassák be inkább a terveket arra, miként bontják le végre a 30 éves szovjet reaktorblokkokat? 

Neked nem volna jobb ötleted? 

Lásd még a témában: Az MVM bemutat című posztot a Kettős Mércén


5 komment

Címkék: korrupció atomenergia paks szégyelljék magukat

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr994987020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Permian 2013.01.02. 17:44:55

Ha _tényleg_ érdekelnek azok a kérdések, amiket felteszel, akkor továbbra is jelzem, hogy én ingyen is szívesen elmondom/megbeszélem veled a megoldásokat. Csak javaslom, hogy a stíluson változtass kicsit, mert ha így marad, mindenki azt fogja hinni, hogy valójában nem is érdekelnek, csak szimplán kötözködni szeretsz.

paleoclimatemodel 2013.01.03. 12:14:44

Tessék:
Hogy miként képzelik elhelyezni a százezer évig veszélyes nagy aktivitású hulladékokat?
Bodai Agyagkő Formáció

pandava 2013.01.06. 15:01:17

„Először hagyják abba az akadályozásukat, az ingyen van”

Számos magyar kisvállalkozás, pl. a nepelem.net-et működtető Manitu Solar Kft. vagy a Bács Zöldenergia Kft. (bacs-napkollektro.hu) foglalkozik megújulós rendszerekkel. Tervezéstől, a kivitelezésig az engedélyeztetéssel együtt mindent elvégeznek, szeretettel várják az érdeklődőket. Bárki kinullázhatja villanyszámláját napelemmel, kis szélgenerátorral, de akár nettó termelővé is válhat, a fenti cégek megbirkóznak több száz kilowattos rendszerekkel is.

Ráadásul: „Megemelte az energiahivatal a kötelező átvételi és támogatási rendszerben (KÁT) eladott zöldáram januártól hatályos tarifáit, mégpedig a 2012-es várható infláció alatti, azaz „hatékonyság-javításra ösztönző” mértekben.”*

Én nem látom, hol itt az akadályoztatás. Csak nehogy ez a fajta kommunikáció elriassza azokat, akik esetleg telepítenének a tetőre napelemet, mert azt fogják hinni, hogy az állam keresztbe fog nekik tenni.

* www.vg.hu/vallalatok/energia/mar-biztos-hogy-nem-lesz-januartol-metar-393409

TH 2013.01.25. 17:04:51

"Neked nem volna jobb ötleted?"
De, nem ártana építeni még pár blokkot.

funlol 2013.01.25. 17:27:16

Fogalmad sincs miről írogatsz össze-vissza.

"Akkor mutassák be inkább a terveket arra, miként bontják le végre a 30 éves szovjet reaktorblokkokat?"

Be is ütne ménkű,40% hiányozna...
süti beállítások módosítása