Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Jude Law és Damon Albarn is harcol a Greenpeace-aktivistákért

2013.10.08. 16:46 Schmidt Gergő

Hírességek is csatlakoztak ahhoz a 800 emberhez, akik Londonban demonstráltak az Oroszországban letartóztatott Greenpeace-aktivistákért.

Az Orosz Parti Őrség lefoglalta a szervezet Artic Sunrise nevű hajóját, és letartóztatta az olajfúrások ellen tiltakozó aktivistákat. A Murmanszkban fogvatartottakért, ahogy a világ számos más pontján, Londonban is az orosz nagykövetség elé vonultak az emberek.

„Törvényes jogunkat gyakoroljuk a békés demonstrációhoz” – válaszolta a Guardian újságírójának kérdésére Jude Law, aki Paul Simonon zenész társaságában érkezett a helyszínre. A színész és Albarn is barátja az egyik elfogott aktivistának, Frank Hewetsonnak.

London-Celebrities-suppor-010.jpg

„Ez a letartóztatás szégyen Oroszországra, ezért én is csatlakoztam a tömeges tiltakozásokhoz. Nevetséges a kalózkodás vádja, amiért akár 15 év börtönt is kiszabhatnak az aktivistákra. Természetesen aggódom Frankért, mert törődök vele, és a családjával is, ugyanakkor tudom, hogy nagyon kemény fából faragták – mondta Jude Law. – Lenyűgöző, hogy valaki annak ellenére is meggyőződése szerint cselekszik, hogy tudja, azért börtönbe is kerülhet – azt hiszem, részben ezért is tudják felhívni a figyelmet az ügyre, amiért harcolnak. Az északi-sarkvidéki olajfúrás nemzetközi probléma, amivel mindannyiunknak szembe kell néznünk.”

„Úgy tűnik, hogy az oroszok egészt mást gondolnak arról, hogy mit jelent valójában az aktivizmus – jelentette ki Albarn. – Tíz alkalomból kilencszer, amikor valaki békésen tiltakozik egy ügy érdekében – történjen az a zenén keresztül, vagy megmászva egy olajfúrótornyot –, azt azért teszi, mert hisz benne, hogy amit elmond nekünk, az végső soron az egész társadalom szempontjából nagyon fontos. Az orosz hatóságok retorikája az ügyben szégyen; azért ruházunk fel embereket hatalommal, hogy törődjenek velünk, ám ez sajnos ritkán valósul meg.

Szeretném kifejezni támogatásomat Franknak, és családjának, és az összes többi önkéntes hozzátartozójának. Nagyon sokan aggódnak most a szeretteikért. Oroszországnak meg kell értenie, hogy ezek az emberek nem jelentenek fenyegetést, és ez az ügy nem politikai.”

Készült a Guardian cikke alapján.


Szólj hozzá!

Címkék: politika akció olaj aktivizmus nemzetközi óceánok sarkvidék piszkos energia

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr585555147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása