Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Minden lépés számít

2010.02.25. 11:15 boldogember

Nemrég indította a GP az amazóniai őserdők védelmében a "Minden lépés számít" című kampányát, melynek célja, hogy visszaszorítsa az őserdők írtását. Aminek egyik oka, hogy a helyén marhákat tenyészetenek, amiknek bőréből lesznek a divatos sportcsukák.

A tét nem kicsi, az erdőírtás több CO2 kibocsátással jár mint az autó, repülő és vonatközlekedés együttesen.

Úgy tűnik, egy fontos lépés megtörtént az ügyben, a Nike elkezdett az amazónaszi marha helyett hulladékanyagokból készített cipőkkel kisérletezni (reméljük bejön nekik) és őserdőbarát rendszert dolgozott ki. A hírből úgy tűnik, más cégek is követni fogják példájukat. 

Volt már persze olyan is, hogy egy GP-s kampány hatására egy cég kivonult az egyik őserdőből, és átmenti Indonéziába erdőt írtani, de reméljük ezekkel a fiúkkal már nem kell máshol találkozni.


2 komment

Címkék: videó erdő nemzetközi jó dolgok

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr291789100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FEszter 2010.02.26. 12:14:12

Nem értem. Azt hittem, az őserdők (vagy esőerdők?... Mi a különbség?) irtása azért nagy probléma, mert ezek a fák _termelik_ a legtöbb oxigént. Milyen típusú CO2 _kibocsátással_ jár ezeknek az erdőknek az irtása? Szerintem ez jelentős kibocsátással nem jár, az már persze egyértelmű, hogy ha életben akarunk maradni, vigyáznunk kell rájuk.

zöld dani 2010.03.01. 19:29:19

Helló!
Az esőerdő a trópusokon van, és azért hívják így, mert ott minden nap esik. Őserdő bárhol lehet, ahol nem bolygatták meg erdőműveléssel az ökoszisztémát - vagy elég rég ahhoz, h azóta helyre tudott állni. A Bükkben is van pl őserdő.
A CO2 kibocsátás meg úgy van - ha jól sejtem, de ez nem tuti - h az esőerdők brutális mennyiségű CO2-t kötnek meg, ami kiírtásukkal a légkörbe kerül: vagy amikor ott helyben elégetik, vagy később, mert az átmenetileg hasznosított faanyag is életciklusa végén nagy valószínűséggel elég, és akkor.
süti beállítások módosítása