Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Nem épül meg a radar a Tubesen!

2010.03.21. 00:19 Imádott Zerka

A Legfelsőbb Bíróság érvénytelennek nyilvánította a Tubesre tervezett NATO lokátor építési engedélyét, egyúttal új eljárás lebonyolítására kötelezte a Honvédelmi Minisztérium építészeti osztályát, így a szaktárca kénytelen más, alternatív helyszíneket vizsgálni.

A bíró az Aarchusi Egyezményre, és a tettyei karsztvízbázist védő helyi építési szabályokra hivatkozott, azzal indokolta döntését, hogy az első fokú bíróság nem megfelelően járt el, amikor nem jelölt ki igazságügyi szakértőt annak eldöntésére, hogy milyen környezeti és egészségügyi károkat okozhat a NATO-radar megépítése, és későbbi rendes üzem szerinti használata.

Az ítéletet példátlan sikerként könyvelik el a hazai civil szervezetek.

 

 

 


Szólj hozzá!

Címkék: akció nato víz nemzetközi

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr931853523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása