Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Havanna északon

2009.12.05. 17:37 Greenpeace

Míg a CRS-en, azaz a Klímamentő állomáson a Greenpeace ötven fő körüli politikai delegációja dolgozik, addig a következő két héten a „Halvandet” (dánul Havanna) fedőnevű hely az aktivisták központja lesz. Az épület nyáron beach-clubként üzemel, most pedig ideiglenes fűtéssel, tábori ágyakkal, és sok-sok egyéb aprósággal alakítottuk szálláshellyé.
 
 
 

 

Pénteken megérkezett az aktivisták első hulláma, Kanadából, és hárman Brazíliából. Ma (szombaton) pedig annyi az új ember, hogy számolni sem tudom, és ha minden igaz, akkor holnapra megérkeznek a magyarok is. Minden helység minden falára bannerek kerültek, úgyhogy minden GP aktivista otthon érezheti magát a különböző nyelvű klímás, GMO-s és atomos szlogenek között.
 
 
 

 
 
Beindult a bannergyár is, többek között elkezdtük legyártani a nagy klímatüntetés (Global Day of Action, december 8.) háromezer (!) kézben tartható egyszemélyes transzparensét, tegnap vagy kétszázharmincig jutottunk. A művelet egyszerű: a nyelet beragasztózom, a táblát rászögelem, és ugyanezt megismétlem még 2999-szer. Ha többen csináljuk, akkor időben elkészülünk. Közben a kreatív csapat a Global Day of Actionre egy vitorla alakú banner kifestésére gyűjti az ötleteket.
 
 
 

 
 
Míg e sorokat írom, megérkezett egy tévécsatorna és néhány rendőr is, hogy körbenézzenek a szálláson, amolyan biztos ami biztos-alapon, de úgy tűnik nem lesz itt probléma, azért igyekeznek morcosan nézni, és cseles kérdésekkel zavarba hozni minket.
 
 
 

 
 
A következő bejegyzésekben két Koppenhágában horgonyzó Greenpeace-hajóról, az Arctic Sunrise-ról és a Beluga II-ről tudósítok. Addig nézegessétek a többi képet, melyek a folyamatosan frissülő Koppenhága albumban gyűlnek.
 

 

Jánossy Gergely


Szólj hozzá!

Címkék: klíma aktivizmus koppenhága

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr111778617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása