Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Érkezés Koppenhágába

2009.12.15. 19:08 Schmidt Gergő

Aktivista csapatunk, akik a héten keltek útra, hogy segítsenek történelmet írni Koppenhágában reggel ötkor, huszonkét órás utunk végén érkezett meg a koppenhágai szállásunkra, amit az aktivisták csak mint Havannát emlegettek. Két órányi alvás után, reggeli és készülődés zajára ébredtünk. Havanna egy hatalmas fehér hangár, amely a tengerparton, Koppenhága külterületén található. A kikötőben rögtön szembetűnnek a szervezet piros motorcsónakjai, bent a falakat számtalan motiváló transzparens borítja . Az épület telis-tele van a világ minden részéről érkezett lelkes, elszánt Greenpeace aktivistákkal, akik már javában a számukra kiosztott feladatokon dolgoztak.

Éppen csak átéreztük a hely hangulatát, amikor Jacob, a svéd koordinátortól megtudtuk, hogy minket, - több más aktivistával együtt – egy másik szállásra küldenek. Az épület, amiben lakunk gyönyörű, egy erdő közepén van, mellette egy vadasparkkal. Csapatunk tagjai a világ miden részéről: Hong Kong, Svédország, Anglia, Franciaország stb. érkeztek. Mindannyian nagyon barátságosak velünk, a magyar aktivisták jó híre ide is eljutott.

Nincs napi rutin, hiszen a klímakonferencia alakulásától függően feladataink folyton változnak. Tegnap kaptuk a hírt, hogy egy dán támogatónk felajánlotta saját erkélyét egy figyelemfelkeltő transzparens elhelyezésére, hiszen szemben szállt meg a konferencián résztvevő politikusok egy része. Ezért több önkéntes az előző éjszakát az akció előkészítésével, többek között banner festéssel töltötte.

Óránként ismerünk meg új embereket, mert folyton új csapatokba osztanak be minket, mi magyarok is különböző csoportokban dolgozunk, más-más helyszíneken. Eddig még nem vettünk részt akcióban, ezért minden perc izgalommal tölt el minket, vajon mikor mehetünk...

Kebiche Nabila, Ádám Ottó, Schmidt Gergő
 


Szólj hozzá!

Címkék: klíma aktivizmus nemzetközi koppenhága

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr751761107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása