Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

A civilek kitiltva

2009.12.17. 17:59 Greenpeace

Mint ahogyan azt már Barbi megírta, mostanra majdnem minden civil szervezet ki van tiltva a konferenciaközpontból, sokan közülük éjszakára is benn akartak maradni, tudván, hogy másnap már nem juthatnak be. Őket hajnali háromkor rúgták ki a Bella Centerből. Közben alternatív konferenciahelyet állítanak fel a GCCA (globális klímaváltozás elleni kampány) tagszervezetei. Úgy hírlik, pénteken újabb demó lesz, amire újra bannereket csinálunk, újra felajánlva munkánkat meg az eszközeinket más kevésbé felszerelt civil szervezetnek is.

 

 

A konferencia kimenetele egyébként kétes, nagyon nehéz bármit is jósolni ebben a pillanatban. Egyrészről Kína és a házigazda Dánia a közelgő kudarcra figyelmeztet, és az USA nevetségesen csekély kibocsátáscsökkentési célokkal blokkolja a tárgyalások előrehaladását. Másrészt viszont ma érkeztek az állam- és kormányfők, tehát azok a személyek, akik egy kedvező döntéssel minden részletkérdést félretolva létrehozhatják a "Koppenhágai egyezményt". Így aztán a metróállomáson hóban ácsorogva, csak az idő rövidségére, és a munkájuk történelmi jelentőségére igyekeztünk felhívni a delegáltak figyelmét. Mert az utókor nem az Egyesült Államok pillanatnyi belpolitikai helyzetére, nem is a kisebb-nagyobb országok közötti sok-sok alkura fog emlékezni, hanem arra, hogy 2009-ben létrejött-e vagy sem a bolygó jövőjét megmenteni képes egyezmény.

 

 

És most, hogy a tényleges döntéshozók, az állam- és kormányfők, miniszterek is itt vannak, eljött az ideje a nyomásgyakorlásnak: ebben a pillanatban rendőrök Greenpeace aktivistákat próbálnak leszedni egy Bella Center közelében álló irodaház faláról, sajnos a bannert már elkobozták :-(. Update következik hamarosan.

 


Szólj hozzá!

Címkék: klíma aktivizmus nemzetközi koppenhága

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr251778666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása