Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Közös kép Kumi Naidooval

2009.12.17. 19:10 Schmidt Gergő

A második magyar csapat is megérkezett erdei szállásunkra a rövid havannai – az épület beceneve, ahol a legtöbb aktivista szállása található - tartózkodás után. A Greenpeace zászlóshajó, a Rainbow Warrior fedélzetén is jártak, mert szerencséjükre éppen az érkezésük napján horgonyzott le a kikötőben. A kapitány nagy örömmel fogadott minden aktivistát, kijelentve, hogy a hajó mindannyiunké – sajnos ennek ellenére nem kaptuk meg a hajót egy próbakörre :).

Ezt leszámítva a vasárnap továbbra is a várakozás jegyében telt, az szokásos esti megbeszélésen ezúttal a dán Greenpeace igazgatója is megjelent, hogy elmondja, hogy halad a konferencia, és hogy a sok várakozás közepette növelje lelkesedésünket.

Ezekben a napokban érkeznek meg Koppenhágába a legfontosabb politikusok, akiknek a Greenpeace is át fogja adni az üzenetét. Látványosan üzentünk kedden az amerikai delegációnak, amikor a reggeli órákban két motorcsónakos csapat feszített ki egy több mint nyolc méter hosszú transzparenst, azonnali cselekvésre buzdítva őket. Az akció előkészítésében a mi csapatunknak is nagy szerep jutott. Aznap még egy kisebb kalandban volt része a magyar aktivistáknak. Az Artic Sunrise-ról távozó Kumi Naidoot – a Greenpeace International igazgatója - sikerült megszólítanunk, ő éppen a Bella Centerbe tartott ami a klímakonferencia fő helyszíne. Annak ellenére, hogy késésben volt, szakított ránk időt néhány közös fénykép elkészítéséig, amit – miután megtudta honnan érkeztünk – magyarul köszönt meg.
A szállásunkon folyamatosan nő az aktivisták száma, többen érkeztek Hollandiából, Németországból, de Indiából és Brazíliából is. Nagy nehézséget jelent a szervezés szempontjából, hogy rengeteg szervezet képviselteti magát klímacsúcson, és köztük sajnos akad olyan is, amelyik az erőszakmentességet nem tartja elsődleges értéknek. Nekünk Greenpeace aktivistáknak kerülnünk kell minden olyan eseményt, ami erőszakba torkolhat, így ha a város bizonyos részein ilyenre lehet számítani, akkor az a tervezett, figyelemfelhívó akcióink elhalasztásához is vezethet. Ez megtörtént már a napokban, ráadásul olyan híreket is hallunk, hogy a rendőrség nagyszámú, megelőző jellegű letartóztatásokat eszközölt több aktivistaközpont területén.

Hozzá kell még tennünk, hogy a Greenpeace hajókra tartó motorcsónakjainkat a rendőrség rendszeresen feltartóztatja ellenőrzés céljából, ami szintén nehezíti a dolgunkat. Mindezek ellenére biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan részt veszünk közvetlenül is egy igazán látványos megmozdulásban.
 


Szólj hozzá!

Címkék: klíma aktivizmus nemzetközi koppenhága kumi naidoo

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr911761114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása