Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Szeméttel teli bálnát találtak

2010.04.21. 00:57 Zöld_Dani

Törölköző, nadrág, műanyag szatyor, kesztyű, golflabda is volt az elpusztult szürkebálna gyomrában.

A Csendes-óceán északi part menti vizeiben, az Egyesült Államok északnyugati részén, Seattle mellett egy szürkebálna tetemét sodorták ki a hullámok. Az állat gyomra tele volt szeméttel a kirotv.com híre szerint.

Még soha ennyi szemetet nem találtak bálna gyomrában – hangsúlyozta a Cascadia kutatócsoport egyik tagja -, pedig több száz bálnatetemmel találkoztak már.
 
A bálna gyomrában kisebb törölközők, jogging nadrágok, műanyag szatyrok, sebészeti kesztyűk, golflabdák és egyéb műanyagdarabok voltak. Bár a cet jelentős mennyiségű szemetet falt fel, valószínűleg nem ez okozta a halálát. Egyelőre vizsgálják, miért pusztult el az állat.


3 komment

Címkék: bálna állatok hulladék óceánok

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr91940185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.04.22. 19:19:50

Kép? Hivatkozás? Videó? :S

Zöld_Dani 2010.04.23. 16:51:13

A HVG-ről loptam a cikket, és én is mérges voltam, hogy nincs hozzá kép. (Kicsit fura, hogy itt a net világa, nincsenek nyomdaköltségek, minden ötödik embernél olyan telefon van, amelyikkel már értékelhető képeket lehet készíteni, és egy csomó anyaghoz nem tesznek képet a portálok.)

Gloucester 2010.04.23. 21:09:46

@Zöld_Dani: Van ott kép, csak linkkel jelölték:
hvg.hu/Tudomany/20100420_szemettel_teli_balna
De hozzá lehet nyúlni a közzétett anyagokhoz, nem ütközik szerzői jogba, ha kiegészíted, hozzáteszed, idézel belőle. Csak illik linket csatolni és valóban szebb, ha illusztrálod.
A szürkebálna:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/24/Graywhale_MMC.jpg
Akár azt a posztot is el tudtam volna képzelni, hogy a kereskedelmi vadászok mellett a műanyagok is veszélyt jelentenek rájuk... olyan sok anyagotok van:
www.youtube.com/watch?v=fReW8nCk4sg&feature=player_embedded#
süti beállítások módosítása