Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Schmeiserék a Monsantó ellen

2010.06.03. 08:00 boldogember

A Greenpeace az egyik vendéglátója Percy és Louise Schmeisernek, akik 2007-ben Alternatív Nobel-díjat kaptak, mert több mint egy évtizede küzdenek a Monsanto nevû biotechológiai, vegyipari óriáscéggel, aki azzal vádolta õket, hogy megsértették génmódosított repce szabadalmát. Az ötven éve repcenemesítéssel foglalkozó Percy-ék földjét valamely szomszédjuk földjérõl származó gmo-repce szennyezte el és ennek nyomát találta meg a Monsanto és fordult a gazda ellen a kanadai bírósághoz, hogy a szabadalmi jogok megsértése miatt kártérítést követeljen az ártatlan gazdától.

Schmeiserék magyarországi programját itt találjátok, érdemes megnézni őket, mint látható, nem akármilyen figurák. :-)

S hogy nem csak mi várjuk őket, hanem a Sötét oldal is, látható a Monsanto közleményéből, mely szerint 2+2=5, hazudnak mint a vízfolyás.


1 komment

Címkék: gmo monsanto vegyi anyagok

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr252051080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zöld_Dani 2010.07.14. 11:17:10

2,5 millió dollára büntették a monsantót, ha jól látom, jogosan :-)
vg.hu/vallalatok/mezogazdasag/a-monsantot-25-millio-dollarra-buntettek-321772
süti beállítások módosítása