Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Egy antizöld nagyágyú átállt

2010.09.02. 00:55 Zöld_Dani

Bjorn Lomborg az egyik legismertebb és legjobb sajtóval bíró antizöld propagandista, aki igen nagy svunggal járja a világot, és magát "szkeptikus környezetvédőként" aposztrofálva  hangoztatta, hogy a klímaváltozás csak a hülye zöldek biznisze, stb.

Sokan bírálták módszereit és következtetéseit, a dán Tudományos Becstelenséget Vizsgáló Bizottság a következő pontokban ítélte el a könyvet:
Adathamisítás
Válogatás az adatok között a kívánt eredmény érdekében
Statisztikai módszerek szándékosan félrevezető használata
Eredmények torz interpretációja
Plágium
Mások eredményeinek szándékos félreértelmezése
Mentségére szóljon, hogy a Bizottság megállapította: Lomborg nem feltétlenül vádolható szándékos hamisítással, mivel az adott területen nem rendelkezik az ehhez szükséges szakértelemmel.

Na, a hírek szerint neki is leesett a tantusz: baj van. A Guardian azt írja, hogy Lomborg új könyvében elismeri: tévedett, és - természetesen különböző technikai javaslatai is vannak a klímaváltozás megállítására.

Ez egyrészt persze jó. Másrészt valószínűsíti, hogy nem felbérelt antizöld aktivista volt - mint ahogy azt a mozgalomban sokan feltételezték. Hiszen akkor aligha gondolná meg magát, legfeljebb elhallgat, és új megélhetés után néz. Hanem őszinte meggyőződésből beszélt hülyeségeket, amiket most újraértékelt.

S bár ne feledjük, hogy tényleg vannak konkrét bizonyítékok arra hogy az ESSO és más cégek azért támogatnak kutatóintézeteket és tudósokat, hogy azok nyilvánosan képviseljék a klímaváltozás nemlétét vagy veszélytelenségét, azért ha van rá egy mód, legyünk jóhiszeműek azokkal, akik nagyon nem értenek velünk egyet. Akkor is, ők még ott tartanak, hogy a föld lapos és egy teknősbéka hátán áll a világűrben.


Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: tudomány klíma megmondás antizöldek

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr502264054

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szélvadászok kora 2010.09.07. 08:44:36

A szél helyben termeli az energiát, helyben is használható fel. A szélerőgépek felhasználási köre elképesztően széles, legyen szó akár egy hibridrendszerben megoldott térvilágításról, nyaralónk teljes energiaigényének megoldásáról, vagy egy halásztanya...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása