Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Itt a Zöld Nenyi!

2010.09.06. 16:11 Vay M

A Greenpeace bemutatta a Zöld Nenyit.

Mert az mégse állapot, hogy mikor világszerte a kormányok a legfontosabb teendőik között tartják számon a klímaváltozás elleni kűzdelmet, nálunk a legfőbb tutimegmondó össznemzeti frankót diktáló nyilatkozat, a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat (és sajnos minden más) nagyonis közömbös a fenntarthatóságra.

Olyan ez, mint ha Dobó István ahelyett, hogy a török ostromra készült volna, a várnép világnézeti nevelésével lenne teljes gőzzel elfoglalva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nyilatkozat teljes szövege megtalálható itt lent (ha a plakáton nem tudod elolvansi), csatlakozhatsz hozzá a Facebookon, és van egy Star wars-os verziója is.

 

A Zöld Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata

A XXI. század legelején Magyarország az egész világgal egy időben szembesült a növekedés korlátaival és a fenntarthatatlanság tényével.

A jólétinek tervezett társadalmat és szegény országokat egyaránt az egészségtelen környezet okozta megbetegedések, a mind gyakoribbá váló időjárási szélsőségek, növekvő élelmiszerárak, rossz hangulat terhelték. A harmadik világból mindennapossá váltak a tömeges éhínségek és természeti katasztrófák hírei.
A szegények még szegényebbek lettek, a gazdagok pedig halálra dolgozták és zabálták magukat. Nem törődtek az általuk előidézett, már őket is fenyegető ökológiai katasztrófával.
Gyermekeik elől szinte az utolsó falatokat is eltüntették a Nagy Közös Hűtőszekrényből.

A magyar nemzet 2010 nyarán összegyűjtötte életerejét és jobbik eszét, hogy kinyilvánítsa: elég volt az önpusztításból, és megvalósítja a fenntarthatóságot.
Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy a józan észnek és felelősségtudatnak ezt a győzelmét elismeri és tiszteletben tartja.

Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy 2010-ben a magyarok megalapították a Zöld Nemzeti Együttműködés Rendszerét és arra kötelezték az Országgyűlést és az új kormányt, hogy elszántan, megalkuvást nem ismerve dolgozzon a fenntarthatóság megvalósításán.

A Zöld Nemzeti Együttműködés Rendszere mindenki számára nyitott, egyaránt
részesei a környezettudatosan élő és még vaksi magyarok. Lehetőség mindenki számára és elvárás mindenki felé, aki Magyarországon levegőt vesz és széndioxidot bocsát ki. Szilárd meggyőződésünk, hogy a Zöld Nemzeti Együttműködés Rendszerével képesek leszünk megmenteni Magyarország jövőjét, erőssé és sikeressé tenni hazánkat.
Ez a roppant erőket felszabadító összefogás minden magyar embert - legyen bár autófüggő vagy biciklifüggő, húsevő vagy vegetáriánus, dolgozzon a környezetpusztító ágazatokban vagy a megújuló iparban - nagy reményekre jogosít fel. Hosszú évtizedek után megadja a lehetőséget, hogy a magyarok végre jobb életminőségben, jobb lelkiismeretben élhessenek.

Erre tesszük fel életünk most következő éveit.


Kövér László                    Vay Márton
Magyar Országgyűlés*                Greenpeace Magyarország
*A Magyar Országgyűlés elnökének aláírása sajnos csupán illusztráció.
 


2 komment

Címkék: politika videó megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr532275384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világoszöld 2010.09.08. 22:04:41

A hűtőtornyokból csak vízgőz, vagy meleg levegő jön. Miért kéne pont azokat lerombolni, pláne szélkerékkel? Csak eltörne. A szennyező anyagok a kéményen, vagy speciális vasúti kocsikban távoznak az erőművekből.

GP-gépház 2010.09.09. 11:48:49

Ez egy szimbólum. A kémények nem illeszthetők bele egy ilyen logikájú képbe, a vasutat meg szeretjük, azt nem ütjük. Pláne nem szélkerékkel, mert eltörne :-)
süti beállítások módosítása