Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

A túlélés záloga - Mi a 10/10/10 Global Work Party?

2010.10.01. 09:02 Mohamed Nasheed elnök

Kedves Barátaim,

Mint az egyik, globális felmelegedés által leginkább veszélyeztetett országok elnöke, köszönetet szeretnék mondani fáradságos munkátokért és felajánlanám támogatásomat a Global Work Partyra. 

Nagyobb részt vállalnék a 10/10/10 szervezésében azáltal, hogy magam helyeznék el a tetőmön napelemet, amely a Sungevity adománya. De ez az esemény csak egy a tucat közül, mellyel a Maldív- szigeteken ünnepelnek és a több ezer akció közül, amit világszerte rendeznek.

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos továbbra is gondoskodni arról, hogy a bolygó szén-dioxid koncentrációja állandósuljon 350 ppm –re. 

A maldívok számára, 350 több egy számnál: Ez a szám nemzetünk túlélésének záloga. 

A legjobbakat,

Mohamed Nasheed a Maldív-szigetek elnöke.

Egy nap, hogy megünnepeljük a klíma megoldásokat, avagy a tiszta energiákat. A rendezvény a 350.org nemzetközi független szervezetének ötlete, melynek fő célja, hogy megkeresse a globális felmelegedési mozgalmakat, egyesítve és mozgósítva őket az akcióra. 

A terjeszkedéssel, a tudományosság megértetésével és a stratégia tervek megosztásával, a szervezet célja, hogy a világ végre merész és méltányos megoldásokat nyújtson klíma krízisre. Miért lett pont 350.org? A vezető tudósok állítása szerint a szén-dioxid biztonságos határértéke  350 ppm (parts per million) lenne. Ez a célvonal, amit bolygónknak a közeljövőben át kell lépnie.

A mozgalomban a globális felmelegedés miatt fokozottan veszélyeztetett Maldív-szigetek is részt vesz.  Az Indiai Óceán partján található ország alacsony fekvése miatt várhatóan nemsokára szembe kell, hogy nézzen a tengerszint emelkedésével, melynek következtében a szigetcsoport teljesen eltűnhet a Föld felszínéről.   Maldív-szigetek elnöke Mohamed Nasheed is csatlakozott a Global Work Party-hoz azzal, hogy személyesen helyezett el napelemeket saját háza tetején. Ezzel folytatta azt kezdeményezést, mely során már 4500-an tettek hasonlóan 173 országban. Valamint személyesen írt levelet a mozgalomnak, hogy köszönetet mondjon és felajánlja támogatását a cél érdekében.

 


1 komment

Címkék: akció klíma víz adomány megújulók

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr932334324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fixilány 2010.10.01. 16:08:46

rangos a szerzőgárda :-)
süti beállítások módosítása