Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Filmpremier biodiverzitásról, erdők évéről

2011.06.16. 07:21 Bob_

Az elmúlt 10 napban az Élet Hívó Szava című film Európai premierjét szerveztük a Diverziti Egyesülettel, a Brit Nagykövetséggel és a Vidékfejlesztési Minisztériummal közösen. Május 31-én a nagykövetség termében került először bemutatásra az az amerikai dokumentumfilm, amit a Species Alliance készített a biológiai sokféleség rohamos fogyásáról. Sokkoló, ahogy rádöbbenti az embert, hogy noha ötször többen vesznek részt a természetvédelemben, ötször többet tudunk az élővilágról, ötször annyi pénz áll rendelkezésre természetvédelmi projektekre, mégis vesztésre állunk és a tömeges fajpusztulás ütemét sem tudjuk lassítani!

A Környezetvédelmi Világnapon a Vörösmarty mozi nagytermét megtöltő érdeklődőknek is tetszett a film - nem is csoda, hiszen ők még egy ráadást is kaptak a Diverzitisek jóvoltából! Yann Arthus Bertrand, a Home készítőjének rövid, erdőkről szóló filmjét is megtekinthették, ami azért is igen aktuális, mert 2011 nemcsak az önkéntesség, hanem az Erdők Nemzetközi Éve is.
 

Nagy érdeklődés mutatkozott az Élet Hívó Szavának nonprofit vetítése iránt! Felvettük e témában a kapcsolatot Monte Thompson rendezővel, akitől megpróbáljuk közösségi vetítés céljából hozzáférhetővé tenni a többszörös díjnyertes amerikai dokumentumfilmet. A Brit Nagykövetség által szervezett fogadáson felmerült az is, hogy érdemes volna a televíziókat, középiskolákat megkeresni vele. Ebben számítunk azokra a civil szervezetekre is, akik biológiai sokféleséget fenyegető veszélyeket bemutató kiadványaikkal jelen voltak a két vetítésen: a CEEWEB, a Jane Goodall Intézet, az MTVSz és a WWF.
A filmek magyar nyelvű feliratát - rekordidő alatt - a Greenpeace és a Diverziti filmfeliratozó és fordító önkéntesei készítették!
 


Szólj hozzá!

Címkék: film videó erdő bioszféra biodiverzitás vidékfejlesztési minisztérium

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr722964365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása