Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Kedves Apu!

2011.06.27. 10:47 Toma001

(Kumi Naidoo lányának levele, a grönlandi börtönben csücsülő igazgatónknak.)

A barátaim és lakótársaim Apák napi készülődése kapcsán egyszerre érzek büszkeséget és szomorúságot, tudva, hogy Te egy grönlandi börtönben ülsz az északi-sarki olajfúrások feltartóztatása miatt. Nézve a videókat, ahogy dacolsz a jeges vízzel, és ahogy mászol azon a hatalmas tornyon, miközben vízágyúkat szegezned rád; az idei Apák napja büszkeséggel tölt el, hogy a lányod vagyok, ezt őszintén kijelenthetem.

Több okból örülök, hogy Te vagy az apám. Gyerekként arra neveltél, hogy figyeljek a szociális, gazdasági, és a nemek közötti különbségekből adódó problémákra, illetve a környezeti igazságosságra. Még sohasem volt számomra ennyire egyértelmű, hogy a Föld egy törékeny hely, melyet védeni kell, hiszen ha a kizsákmányolás úgy fog folytatódni, mint mostanában az Északi-sarkon, akkor hamarosan nem lesz mit megóvni. Teljesen őrültségnek látszik, hogy ezek az emberek hasznot húzhatnak a Jeges-tenger jégolvadásából és lehetőségük van arra, hogy még több profitot termeljenek, különösen, amikor ezek ugyanazok az emberek, akik miatt ez az egész káosz kialakult. Számomra és a világszerte megannyi Greenpeace támogató számára, akik mind mögötted állnak, egyértelmű, hogy a tiétekhez hasonló ilyen bátor és közvetlen akciók, az egyetlen reményünk és hogy a józanság győzhet az őrültség felett.

Sokat gondolok rád, ahogy a családunk többi tagja is, akik folyamatosan várják az új híreket, fejleményeket. Legtöbbjük azt kérdezi, volt-e időd megfelelő ruhákat összepakolni és jól felöltözni, attól tartanak, hogy az északi-sarki időjárás nem a legideálisabb egy afrikai számára. Mások a börtönkoszttól féltenek. Biztosítottam őket, hogy nincs miért aggódni és legalább most van időd kialudni magad. Azt hiszem, ez az egyetlen pozitív velejárója a börtönben eltöltött idődnek.

Vigyázz magadra, amennyire csak tudsz. Remélem, hamarosan beszélünk, de az lenne a legjobb, ha találkozhatnánk. Persze, csak ha még szóba állsz velem és a celládban ülve nem engem okolsz, hogy rábeszéltelek a Greenpeace-es állás elvállalására. :-)

Naomi

(Ford: Toma)


2 komment

Címkék: börtön akció olaj grönland sarkvidék kumi naidoo

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr83012189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rézkalapács 2011.06.27. 13:13:18

Kicsit kampányszaga van, de azért jó fejek :-)

FEszter 2011.06.29. 13:54:53

Micsoda stréber. ;-p
süti beállítások módosítása