Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Gyanú az autókkal kapcsolatban

2011.09.20. 08:09 Zöld_Dani

Alapvetően biciklivel járok a városban, napi 24-30 kilométert. Kilenc éve szoktam rá, nem annyira ideológiai okokból, hanem mert olcsó és gyors, a mozgásigényem nagy részét kielégíti, no meg persze, ne felejtsük el, olyan szabadság-élményt jelent, amit városlakó különben aligha élhetne meg.

Nagyjából három havonta fordul elő, hogy a városi forgalomban autóban vagyok kénytelen részt venni. Ilyenkor két dolog lep meg (újra és újra). Az egyik az, hogy bizony korántsem olyan egyszerű a bicikliseket kikerülni. A másik az, hogy nem is olyan idegesek az autósok, mint amennyire lehetnének. A városi dugók, az idióta dudafüggők, az agyatlan útfelbontások, a szmog, a lassúság cikázó biciklisek nélkül is olyan brutális idegesítő, frusztráló stresszorgiát jelentenek, hogy ahhoz képest tök nyugodtak a magyar autósok. Komolyan.

Szerintem ha megvilágosodnának az öltönyösök odafenn, és betiltanák az autókat minden nagyvárosban, már ettől sokkal normálisabb, kiegyensúlyozottabb lenne ez az ország.

Ki kéne próbálni.  


11 komment

Címkék: autó életmód bicikli semmi különös

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr242872093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2011.09.20. 12:02:13

"Szerintem ha megvilágosodnának az öltönyösök odafenn, és betiltanák az autókat minden nagyvárosban, már ettől sokkal normálisabb, kiegyensúlyozottabb lenne ez az ország."

Teljsen elment az eszed? Tényleg ennyire hülye vagy? Tökéletes példája annak, hogy egy gp-s egy óvódás értelmi szintjét sem éri el.

Kibaszott jó, hogy egyemberes minth alapján építed fel elképzeléseidet. Neked jó X évesen a bringa, hát járjon midenki azzal OMG...

Majd, ha olyan tömegközlekdés lez hogy a Szigetszentmiklós-Boráros táv nem ~1 óra, hanem 20 perc és ilyen táv megtétele minden irányból adott ennyi idő alatt akkor estleg felmerülhet az autós forgalom KORLÁTOZÁSA, mert a feltételek adottak.

Úgy halkan kérdezném, hogy ha P+R-be lehetehő lenne minden autó, akkor hol van az a tümegközlekedés, ami elszállítaná azt a + sok embert? A jelenlegi utasszámot nem tudja több viszonylat rendesen kiszolgálni...

Lehet, hogy te fiatalon tudsz bringázni, de a 60 éves jómódú nyugdíjas szerinted bringázik, vagy autózik?

Hát a családos emberek akik kocsival tesznek ki 2 gyereket és egy anyut akár a 3 különböző pontáján?

N+1 embernek nem alternatíva a tömegközlekedés. A mozgássérült, akinek van autója, ami miért szopassam magát a tömegközlekedéssel? Mert itthon ez jelenleg az...

Vérnyomás növelésre kiváló ez az ötet, de másra nem. Úgy mondom ezt, hogy nem autózok és jogsim sincs. Viszont legalább nem mondok ekkora
balfaszságokat...

Még pár ilyen hülye ötlet és romba döntenétek az országot...

Németországban sikerült elérni, hogy atom helyett gáz legyen. A cseh napenergia dotálás totális csőd a jelen állás szerint. Hajrá, megy ez nektek gyereket...

Zöld_Dani 2011.09.20. 14:15:04

@molnibalage: bizony, a legjobb lesz ha kivándorolsz a Marsra. Mindjárt megmentjük az egész bolygót! :-)

Tibs71 2011.09.20. 15:15:08

Szerintem inkább az embereknek kellene megvilágosodni, és nem arra várni, hogy majd valaki más elintéz, megcsinál, betilt vagy kötelezővé tesz dolgokat.

Zöld_Dani 2011.09.20. 15:34:00

@Tibs71: Arra is szükség van. De nincs annyi időnk, amíg mindenkinek leesik a tantusz, amíg felnő egy új, okosabb, felelősebb nemzedék (akik amúgy se látszanak még).
A pesti gyerekek harmada már most asztmás vagy allergiás, az északi sark jégsapkája most rekord "kicsiségűre" olvadt, és Mikronéziának nincs pár fölös évtizede, a tengerszint gyorsan nő.
Nem megtakarítható az, h a változást fentről is segítsék, tolják, kényszerítsék.
Szerintem.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2011.09.20. 17:40:16

@Zöld_Dani: És a ti "remek" ötleteiteket ki élné túl...?

Alig várom, hogy a CO2 szintre ráasegítsena német gázerőmű telepítés...

LAVÓRVAGÁNY 2011.09.21. 17:07:15

Ha betiltanák az autósokat, nem tudnánk röhögni rajtatok, mert nem jutnátok el a helyszínekre, ahol csináljátok sok pénzért a semmit. Mint ez a legutolsó atomenergiahivatalosdi...

Trackback 2011.09.21. 17:42:38

hónapokkal ezelőtt írtam, hogy amit kommunikáltok, nem is biztos, hogy rossz, de hogy milyen módon teszitek azt, az csak árt nektek

akkor én voltam a kibic, a pálya széléről bekiabáló tájékozatlan barom

nos, hónapokkal ezelőtt arról beszéltem, hogy az ilyen "akciók" könnyen visszafelé is elsülhetnek, erre tessék...:
index.hu/belfold/2011/09/21/mikor_legutobb_pakson_jartam_akkor_cunami_volt/

fuck.the.system 2011.09.22. 15:28:07

@A Galaxis Elnöke: Úgy látszik nem elég okosak a fiúk az irodában ahhoz hogy megértsék szavaid.

terrormaci 2011.09.23. 16:12:14

az még rendben van, hogy egy tízéves fejében megfordul egy ilyen gondolat, de ő legalább nem írja le. Vannak azok, akik tényleg tesznek a környezetért, akár magánemberként is, életvitelükkel, és vagytok ti, akik csak keveritek a szar, mutogatjátok magatokat. Alapvetően egyetértek a greenpeace elveivel, de amiket műveltek (pl. a bejárat "befalazása"), az nevetséges és szánalmas. Ezek kirakat dolgok, gondolom ti sem hiszitek azt, hogy ezzel bármit is elértek?! Ha igen, akkor butábbak vagytok, mint hittem.

fuck.the.system 2011.09.23. 19:23:41

@terrormaci:
Ez nem olyan, mint amikor a homofób rasszisták azzal kezdik, hogy "nekem is vannak zsidó/meleg barátaim, de...
:-)

"Vannak azok, akik tényleg tesznek a környezetért, akár magánemberként is, életvitelükkel, és vagytok ti, akik csak keveritek a szar, mutogatjátok magatokat. Alapvetően egyetértek a greenpeace elveivel, de amiket műveltek (pl. a bejárat "befalazása"), az nevetséges és szánalmas."

terrormaci 2011.09.23. 20:03:11

@fuck.the.system:
a te példádnál maradva, ha amellett, hogy valaki tolerál/támogat valamit, mondjuk van zsidó és meleg barátja, de ennek ellenére a melegfelvonulást illetve a folyamatos, holokauszt okán előhívott önsajnáltatást szánalmasnak tartja vagy nem ért vele egyet, te homófób rasszistának titulálod, az a te dolgod, de távol van a valóságtól. De azt azért remélem észreveszed, hogy a kommented alapján téged ugyanilyen könnyű lenne beskatulyázni.
süti beállítások módosítása