Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Elfoglaltunk két Shell-kutat

2012.07.19. 10:54 Zöld_Dani

Ma reggel aktivistáink elfoglaltak két Shell-kutat.

Azzal lett tele a hócipőjük, hogy a cég inkább költ egy csomó pénzt arra, hogy ügyvédekkel fenyegetőzzön, hogy telehirdesse a világot arra, ő mennyire zöld és jófej mint hogy egy picit lassítson a bolygó tönkretételén.396827_10151023256018349_36460247_n.jpg

Mert olajtársaság és olajtársaság között is lehet nagy különbség. Olajra szükség van, tetszik nem tetszik: nem csak üzemanyagként szorulunk rá (egyelőre!), de készül belőle egy csomó jó és hasznos dolog is a sok rossz és fölösleges mellett. Van számos olajtársaság, ami csak annyira mocskos mint egy átlagos multi, de a Shell és az EXXON (ismertebb nevén: E$$O) kétségbeesett küzdelmet folytat a leggonoszabb cég címéért. Tudósok és politikusok lefizetése, véreskezű diktatúrák jóbarátsága, katonai szabadcsapatok felbérlése a szülőföldjeiket védő bennszülöttek ellen: mind-mind hozzátartozik a munkájukhoz. Csak a Shellnek egy év alatt 200 regisztrált olajkitörése volt, el lehet képzelni, hogy hánynál tették rendbe a környezetet, kártalanították a helyi lakosokat.

Most az Északi sarkvidéken akarnak fúrni, ami azért különösen gáz, mert ott a szokásosnál nagyobb a veszélye egy olajkatasztrófának, ami, ha bekövetkezik, a szokásosnál sokkal nagyobb károkat okoz. Ott még a cég szerint sem tudják kezelni az olajkitöréseket.

Azt persze hajtogatják, hogy nem lesz semmi baj. Például szerintük ez a hajójuk itt Alaszkánál (még a fúrások megkezdése előtt!) nem is futott partra:shell hajó.jpg

Szóval ne.

Nem szabad.

Van elég olaj még a földön, amit nagyon muszáj, azt bányásszák ennél elfogadhatóbb helyeken.

Azért, hogy a sarkvidéket megmentsük, 10 aktivistánk most a dutyit is vállalta.

Egyetértesz céljainkkal? Írd alá és terjeszd petíciónkat, hogy nyilvánítsa védetté a Sarkvidéket az ENSZ. Most. 


Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: akció olaj hajók shell exxon sarkvidék olajkatasztrófa

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr914664971

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Greenpeace megmenteni komplett sarkvidék 2012.07.20. 11:36:11

Az olvadó Északi-sarkvidéket olajfúrások, ipari halászat és háborúk fenyegetik. * Az olvadó Északi-sarkvidék: Eltűnőben van az Északi-sarkvidék jege, amelytől mindannyiunk élete függ. Az elmúlt 30 évben elvesztettük a sarkvidéken úszó jégsapka háromne...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása