Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Macik kapszliban - így készülünk mi a karácsonyra...

2012.12.22. 09:46 pappdori.bp

Update: kaptunk fényképet az első olvasói sütésről!

Szerencsére már téma, miért készítsünk ajándékot saját kezűleg, ahelyett, hogy tonnányi lomot vennénk. És az is köztudott miért fontos újrahasznosított alapanyagokba csomagolni vagy ami még jobb, egyáltalán nem csomagolni. Sőt azzal is egyre többen foglalkoznak, milyen alapanyagokból főzzenek az ünnepi asztalra (fúj, 3-as tojás, kíméletes gazdaság, lehetőleg szezonális stb.)

Méregdrága, egyenként előre csomagolt kókuszgolyók helyett idén a klímamenekült macikkal látjuk vendégül a családot. A recept a Greenpeace Kanadai irodájából érkezett...

macikkapszliban_kicsi_1.jpgMuffin-macik (Forrás: GP Canada)

Hozzávalók:
2 és ¼ csésze liszt
1 és 1/3 csésze cukor (ajánlom a nyírfacukrot)
3 teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
1/2 csésze vaj (margarin helyett vajat használjunk!)
1 csésze tej
1 teáskanál vanília
2 nagy tojás

Díszítéshez:
fehér marcipán
csokoládé bevonó

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 350 fokra, a muffin tepsit kibéleljük a kapszlikkal. A száraz alapanyagokat összekeverjük egy nagy tálban (liszt, cukor, só, sütőpor), majd hozzáadjuk a vajat, a tejet és a vaníliát. Robotgéppel közepes erősséggel 1 percig összedolgozzuk ezeket is, nem kell teljesen egyenletesre keverni. A tál oldaláról egy fakanállal leszedjük az odaragadt masszát.
Belerakjuk a tojásokat és robotgéppel készre keverjük a tésztát 2-3 perc alatt.
A kapszlikat félig maximum 2/3-áig töltjük a masszával, és kb. 20-25 percig sütjük (fogpiszkálóval ellenőrizhetjük, mikor sült át).
A tepsiből kb. 5 perc után kivesszük az elkészült muffinokat. Mikor teljesen kihűltek, a tetejét tetszés szerinti cukormázzal bevonjuk őket. (Nekem a tojásfehérjés porcukros verzió ½-1/2 arányban sikerült eddig a legjobban)

Jegesmedve dekor:
A muffin tetejét beborítjuk tetszés szerint választott fehér krémmel, úgy, hogy a jegesmacik pocakja kikerekedjen. Ezután megszórjuk kókuszreszelékkel.
A fejet, kezeket és lábakat marcipánból formázzuk és folyékony csokoládéval „festjük" a szemeket, szájat és a karmokat.

Ezzel a recepttel szeretnénk megköszönni egész éves támogatásotokat!

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Időközben elkészült Kamaraerdőn az első lejelentett macicsalád. "Csak" 4-5 óra volt, igaz, a szakács állítólag gyakorlatlan. 


Szólj hozzá!

Címkék: karácsony életmód állatok jó dolgok

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr614967132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása