Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Akció a parlamentben

2011.06.14. 16:55 Greenpeace

 

Közlemény, háttéranyagok itt vannak.


13 komment

Címkék: politika akció atomenergia

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr932983630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trackback 2011.06.16. 14:27:17

Nem cinizmusból mondom, de a Greenpeace ezzel minden potenciálját és mondanivalóját ki is merítette ezzel az "akcióval". Illetve nem is: egyszer meghívják őket a Mokkába, és egyszer a Blikkbe.

fuck.the.system 2011.06.16. 14:34:10

Ha nem cinizmsuból, hanem tájékozatlanságból. Nem sokkal, de végül is jobb.

Trackback 2011.06.17. 07:51:55

Persze, jaja... Egyébként a kommentem csak egy vélemény volt arról, hogyan látok általában egy csoportot, ellenben a te kinyilatkoztatott konkrét, személyeskedő ítéleteddel rólam...

Nagyjából pont ez az az intoleráns stílus, ál-érvelés és arrogancia, ami miatt önmaga paródiája a Greenpeace (és az LMP-aktivisták jórésze), és mai miatt egyre inkább egy elborult agyú szekta jegyeit viseli magán. A Greenpeace második része, a "peace" már rég csak egy üres szó, az "újbeszél" egy frázisa.

A bejövő kritikák lepattannak a szervezetről, pedig el is lehetne gondolkozni rajta. Csak hát az ideológiai kényszerzubbony az ugye nagy úr...

Trackback 2011.06.17. 07:53:12

PS:
Mondjuk az is önmagáért beszél, hogy hányan és hogyan kommentelik a posztot...

fuck.the.system 2011.06.17. 17:16:09

@A Galaxis Elnöke: Te nem kritikát fogalmaztál meg, amin el lehetne gondolkodni, hanem beszóltál. És ahogy a régi jó mondás mondja: amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten.

Ha megnézed a gp közleményeit, háttéranyagait, akkor láthatnád, hogy milyen független kutatóintézetek tanulmányaira tudnak hivatkozni, hogy hányszer támasztják alá az érveiket a világbank, az ensz különböző szervezeti által jegyzett anyagokkal, vagy hivatalos eu-s tanulmányokkal, stb.
vagyis, hogy nem egy ügyes akcióra való mondanivalója van.
persze aki kötekedni akar, az fog tudni :-)

Attlee 2011.06.19. 00:00:13

Jól tették.. végre már valaki tesz is valamit! :)

Trackback 2011.08.25. 13:56:17

"És ahogy a régi jó mondás mondja: amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten."

Ez a nagy bölcsesség majd akkor is jusson eszetekbe, amikor odaláncoljátok magatokat a sínekhez meg a fákhoz, meg hajókkal álljátok el egy másik hajó útját, vagy illegálisan szövegeket festegettek falakra, és emiatt majd jönnek a rohamrendőrök a bilincseikkel meg a gumibotjaikkal...
:)

Pont arról beszélek, hogy ezek az agresszív akciók éppen az ellenkezőjét váltják ki az emberekből, mint amire számítotok, függetlenül attól, hogy "igazatok van-e".

De én csak egy hülye állampolgár vagyok, aki ért a kommunikációhoz.

fixilány 2011.08.25. 14:58:26

@A Galaxis Elnöke: Hehe, - ha ezt agresszívnek hívod, milyen kifejezést használsz arra, amikor valaki ne adj isten megüt valakit?

Trackback 2011.08.25. 15:57:18

@fixilány:

Tudod, az agressziónak többféle szintje van: egy nézés vagy egy sajtónyilatkozat is lehet agresszív, vagy egy diplomáciai lépés, tárgyalóasztal mellett, öltönyben, manikűrözött körmökkel: így az, hogy a Greenpeace az aktivistáin keresztül parancsot végrehajtó rendőröket próbál meggyőzni a bálnairtás káros mivoltáról, és ezért verekszik is velük, vagy éppen fákhoz/sínekhez láncolják magukat, az nemcsak dilettantizmus, hanem igenis agresszió, mivel előre tudható, hogy egy rendőri egység, ami parancsot kap arra, hogy tisztítsa meg a terepet, nem fog eszmecserébe bonyolódni a környezetvédelemről, hanem appelláta nélkül, és minél gyorsabban végrehajtja az utasítást, függetlenül attól, hogy mit gondol a témáról.

De nyilván ilyen egyszerű dolgokat nem tanítottak nektek az egyetemen, másrészt a sok "zöld aktivista" katona sem volt, így fingja sem lehet arról, hogyan működnek ezek a dolgok, csak marad a nagy lila köd a fejekben.

Hacsak nem az a cél, hogy a hírekben benne legyen a dolog, mert akkor végül is sikeresek ezek a dolgok. Csak hát akkor meg ne menjen a sírás, hogy csíp a paprikaspray...

Az egyébként feltűnt, hogy csak segíteni próbálnék azzal, hogy megvilágítom ezeket a dolgokat? Hm?

Trackback 2011.08.25. 16:02:58

PS:
Nem a céljaitok rosszak, hanem a módszerek: beszélgessetek csak Geréb Ágnessel, aki börtönben ül, mert annyi diplomáciai érzéke sem volt, hogy például gumikesztyűt húzzon, mielőtt lefotózzák egy otthoni szülés közben: nem, neki mezítláb, csapzott hajjal, puszta kézzel kellett bábáskodnia, most meg csodálkozik, hogy nem volt szalonképes egészségpolitikai- és orvosdiplomáciai körökben, és hogy jogosan börtönre ítélték, hogy nélküle készüljön törvény az ügyéről, amiben a neve sincs megemlítve...

Nem volt egy épkézláb ember, aki menedzselje a Szent Ügyét, ment fejjel a falnak.

kjapp · https://napfenyesblog.wordpress.com/ 2011.08.26. 08:13:40

sajnos nekem is sok esetben a Greenpeace akciókról az erőszakosság, egyes embereiről pedig a szemellenzős fanatikus mozgalmárság süt le.

ennek ellenére érdemes néhány kiadványukra odafigyelni.
süti beállítások módosítása