Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

HVG-s bringa

2010.07.03. 09:23 Vay M

Ma már nem csak a városi bringások, hanem tök független játékosok is rendre elmondják: a városi biciklizés népszerűségének utóbbi években tapasztalható folyamatos és gyors növekedése Budapest talán egyetlen igazi sikertörténete.
Tíz éve még igazi forradalom volt bringával menni a suliba, egy politikai tett , addig ma már „szimpla” trend, aminek húzóereje nyilvánvaló. Több ismerősöm ruház most biciklibe. Nem azért, mert érdekli őket a klímaváltozás vagy a városi asztmás, allergiás gyerekek számának növekedése, még az így megspórolható idő, vagy a mozgással majd benne felszabaduló endorfin sem izgatja annyira. Egyszerűen érződik, hogy aki a városban autóval vagy (a világviszonylatban egyébként cseppet sem rossz) közösségi közlekedéssel jár, az önmaga ellensége és lemarad valamiről. Valami jó dologról.
S amivel nemrég még megmosolyogták az embert, az már rendszeres szereplője a reklámoknak: biciklivel adják el a gyümölcslevet is, ha egy ruhabolt kirakatát izgalmasabbá akarják tenni, biciklit állítanak bele, szóval a kezdeti évek underground romantikája oda, helyette viszont van jobb biciklis infrastuktúra, jobb levegő, meg a túlzsúfolt bringautak zavarba ejtő élménye.
S most már jönnek a nyakkendős biciklisek is. (Na ezt tessék feldolgozni!)
A HVG-ben ugyanis egy sajátmárkás bringának hirdetését találtam, a már önmagában sokat mondó bike.hvg.hu domainnel. Csináltak egy saját bicót, kifejezetten a városi közlekedésre tervezve, sárhányó, csomagtartó, bőven elég típusú váltó, szép, elegáns, ahogy kell, amilyenre szükség van. Kinek is? A HVG olvasóinak, vagyis nem hippiknek, biológusoknak, zöldpunkoknak, hanem az értelmiség nyakkendőkötésben jártasabb felének, s köztük, -essünk túl a néven nevezésen: - az üzleti szférában dolgozóknak. Üzletembereknek.
Azért írok erről, mert ezzel egy nagyon komoly legitimációs mérföldkőhöz érkeztünk. Olyanhoz, mint amikor először lett kategóriája a nagy zenei díjak között a metálnak, amikor a blikkben először írtak arról, hogy mit tehet a kedves olvasó a klímaváltozás ellen, vagy amikor a melegek is köthettek házasságot, először engedték be kutyát a Toldi moziba, stb.
S az ilyen jó dolgoknál érdemes egy pillanatra megállni és örülni.
Aki pedig szeretne előre gyönyörködni abban, ahova tartunk, az nézegesse a koppenhágai biciklisek képes blogját. Itt ni:
 


Szólj hozzá!

Címkék: bicikli jó dolgok

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr22126975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása