Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Akik ránk hozzák a frászt

2010.10.31. 15:47 Schmidt Gergő

A november elseje az Amerikai Egyesült Államokban egyet jelent a Halloween ünnepével, és az ezzel járó ijesztgetésekkel. Ennek alkalmából mi is úgy döntöttünk a Greenpeace-nél, hogy összegyűjtjük az USA néhány vállalatát akik mostanában kiveszik a részüket a rémisztgetés nemes hagyományából.

 

Pizza horror módra:

 

A Pizza Hut frissen tálalja az őserdők megsemmisítését... Meglehetősen félelmetes felfedezni, hogy ebben a gyorsétteremben minden egyes pizza elfogyasztásával hozzájárulunk az őserdők elpusztításához. A hideg futkározhat annak a hátán, aki itt ebédel, tudva azt, hogy minden harapással közelebb kerülünk olyan élőlények eltűnéséhez, mint az orangutánok, szumátrai tigrisek, illetve nap medvék.

Mindez azért van, mert egy kísérteties vállalattól, a Sinar Mass-tól vásárolják a pálmaolajat, akik a gyorsétterem feneketlen étvágyát az indonéziai őserdők kiirtásával elégítik ki.

 

Csatlakozz az akciónkhoz! Küld el az alábbi linkről a levelet a Pizza Hut-nak, hogy vessen véget a horrornak.

 

https://secure3.convio.net/gpeace/site/Advocacy?cmd=display&page=UserAction&id=689

 


A múlt hónapban a Burger King bejelentette, hogy nem vásárol többé Sinar Mass termékeket, ha ők meg tudták tenni, a Pizza Hot is képes rá.

 

Kísértetjárta folyosókon a Monsanto-nál:

 

A génmódosított organizmusairól hírhedt óriásvállalatot nem kell bemutatnunk a többség számára. Annál meglepőbb, hogy úgy tűnik a Halloween ünnepét igyekszik Európával is jobban megismertetni, mi másért kísértene annyit az Európai Bizottság folyosóin mostanság.

 

Bizonyára mindenkit halálra rémítenek a szörny-kukoricák és társaik, de ha elegünk van belőlük csak egy kattintás az alábbi linken, és máris felvehetjük velük a harcot.

 

http://www.avaaz.org/en/eu_gmo

 

 

 

Tengernyi szörnyűség a Costco-nál:

 

Hazánkban kevésbé ismert vállalatról van szó, de még innen nézve is rémisztő amit az utóbbi időben művel. Elborzadva figyeljük, ahogy a Costco felprédálja a tengereket, és kihalással fenyeget több halfajt is. Eközben sötét titkait igyekszik elrejteni a vásárlói elől.

 

Itt az idő, hogy a vállalat felhagyjon sötét múltjával és ne halásszon többé a kihalás szélén álló, vörös listán szereplő tengeri élőlényekre. Mond meg el a Costco-nak, hogy eleged van a horrorból!

 

https://secure3.convio.net/gpeace/site/Advocacy?cmd=display&page=UserAction&id=681

 

 

Schmidt Gergő

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr282411807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása