Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Valentin a hangya

2012.02.14. 12:40 stradivari

hangya.jpg

  

Aki nem tudná; a föld összes hangyája együttesen a szárazföldi, állati biomassza 15-20 százalékát teszi ki. Elefántostul, tehenestül, egerestül. Mondjuk, ha a trilliót milliomodik hatványára emeljük, akkor tán a közelébe érünk a világ hangyaellátottságának. Ebből látunk most egyet. Egy múló pillanatban. Ez a pillanat a hangya életében – nevezzük Valentinnak, mert ma épp az van -, egy a sok közül. Végzi a dolgát. Testsúlyának többszörösét emeli magasra, feltehetően a boly otthonát építik, amibe majd ez a fadarab(ka) is a helyére kerül. De van itt valami, amitől ez a pillanat talán más, mint ez eddigiek. Nehéz elképzelni, hogy vitte fel idáig, hogy emelte a magasba, hogy közben ne pottyanjon le, de főként azt nehéz elképzelni, hogy adja majd tovább, hisz se mellette, se fölötte nem látni a társait.

A jelek szerint Valentin egy magányos hangya, aki teszi a dolgát és nyilván bízik abban, hogy idejében megérkezik a segítség, és az ő programja tökéletesen illeszkedik az Isteni Tervbe, ha ez még nem is mutatta meg magát. Persze az is lehet, hogy a következő pillanatban (ami már régesrég elmúlt) egy csintalan kölyök futtában agyontapossa az épp közelgő hangyatársaival együtt, vagy a szomszédban átszakadt víztározóból ér ide az áradat, és akkor szintén fennakadás lesz az építkezésben, nem is szólva egy meteorbecsapódásról. Nyilván Valentin fejében is megfordultak ezek a lehetőségek, de nem érezte kompetensnek magát, hogy felülírja magában az eredeti, építő Valentin-programot. Kitartó munkával feltornázta magát erre a magaslatra, kinyomta terhét a feje fölé és most tartja, amíg bírja tartani. Azt is mondhatnánk hősies amit tesz. De inkább kerülöm az ilyen megfogalmazásokat. A szerelem nem ismer határokat.


3 komment

Címkék: szerelem magány Isten

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr494104317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pandava 2012.02.14. 20:37:21

(Kedves stradivari! Szükségesnek látok egy apró korrekciót. Az első mondat helyesen: Aki nem tudná; a föld összes hangyája együttesen a szárazföldi állati biomassza 15-20 százalékát teszi ki.)

A növényi biomassza tömeghez képest az állati eltörpül.
A zárójel szándékos.

stradivari 2012.02.14. 21:48:36

@pandava:igazad van, gáz,de nehezen férek hozzá a javításhoz,reméljük mindenki elolvassa, amit írtál.kösz.

pandava 2012.02.15. 23:04:13

@stradivari: Nem, dehogyis kell. Írásod(aid) lényege, mondanivalója –szerintem- nem a számokban van.
süti beállítások módosítása